Vikend sažetak iz policijske bilježnice

Utvrdili 88 prekršaja i obavili očevid kod dvije prometne nesreće – najveća zabilježena brzina bila je 157 km/h, a vikend rekorder je ‘napuhao’ 1,69

Objavljeno: 01.02.2021. AB

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska provedena je još jedna akcija pojačanog nadzora u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno je 88 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 46 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 20 ostalih prekršaja u prometu. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 157 km/h, na DC14 kod Mokrica, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 1,69 promila. Tijekom vikenda obavljen je i očevid kod dvije prometne nesreće – u Svetom Križu Začretju je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede u nesreći do koje je došlo zbog nepoštivanja prometnog znaka izričitih naredbi, odnosno zabrane prometa u oba smjera.

Druga prometna nesreća, u kojoj je nastala samo materijalna šteta, dogodila se u Doliću, kad je auto krenuo pretjecati automobil ispred sebe koji je skretao u dvorište obiteljske kuće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba