Na tu funkciju dolazi s mjesta voditelja Muzeja krapinskih neandertalaca, a imenovan je na mandat od četiri godine:

JURICA SABOL NOVI JE RAVNATELJ MUZEJA HRVATSKOG ZAGORJA: “Naglasak ćemo staviti na jaču promidžbu, digitalni marketing i integrirani pristup upravljanju”

Objavljeno: 01.02.2021. Alen Brodar

Jurica Sabol, dosadašnji voditelj Muzeja krapinskih neandertalaca od danas je imenovan ravnateljem Muzeja Hrvatskog zagorja, gdje će na toj funkciji zamijeniti Nadicu Jagarčec. Natječaj za novog ravnatelja MHZ-a raspisan je krajem prošle godine, a na njega je stigla samo jedna prijava – ona Jurice Sabola. Ona je prihvaćena od Upravnog vijeća i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek te je Sabol imenovan ravnateljem na mandat od četiri godine.

– Iznimno mi je zadovoljstvo prihvatiti tako odgovornu funkciju. Plan je da u narednom periodu naglasak stavimo na digitalni marketing te integrirani pristup upravljanju institucijom, kako bismo osnažili svih pet naših jedinica, po uzoru na krapinski Muzej. Želja nam je pratiti nove trendove i nove standarde, vjerujem da će to biti prepoznato, kako od struke, tako i od publike – rekao nam je novoizabrani ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba