Održano svečano savjetovanje akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece"

ZAHVALJUJUĆI DND-u, DJEČJEM GRADSKOM VIJEĆU I DJEČJEM FORUMU: Grad Zabok dobio Povelju za Naj-akciju “Održivi planet kreiraj i u njemu uživaj!”

Objavljeno: 24.12.2020. AB

U Zagrebu je održano Svečano savjetovanje akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbor akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ na kojem su proglašena tri nova Grada/Općine – prijatelja djece i Naj-akcije u 2020. godini, a ovogodišnje je proglašenje proteklo u virtualnom okruženju s velikim brojem sudionika iz cijele Hrvatske.

Smanjenje zagađenja okoliša

Ove je godine bilo prijavljeno 57 Povelja i Pohvala za “Naj akcije”, od čega je je 30 “Naj akcija” dobilo Pohvale, a 27 Povelje. Grad Zabok dobio je Povelju za Naj-akciju “Održivi planet kreiraj i u njemu uživaj!”, koju su osmislila djeca, članovi i članice Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok. Radi se o nekoliko volonterskih akcija kojima su djeca htjela doprinijeti smanjenju zagađenja okoliša, uljepšavanju zajednice u kojoj žive te istaknuti važnost međusobne suradnje i partnerstva, a istovremeno educirati djecu i odrasle o održivom razvoju te potaknuti i uključiti cjelokupnu zajednicu kroz volonterske akcije na aktivno djelovanje.

Povelju su u ime Grada Zaboka primile Sonja Borovčak, predsjednica KO “Grad Zabok-prijatelj djece” i Jasenka Borovčak, voditeljica DGV-a i tajnica DND-a Zabok, koja je ujedno na licu mjesta „uživo“ i predstavila Naj-akciju.

Novi prijatelji djece

Ove su godine status “Prijatelj djece” dobili Grad Novska i Općine Strahoninec i Bale. Time je Akcija postala bogatija za tri lokalne sredine koje nose ovaj prestižni status te je trenutno 79 Gradova i Općina – prijatelja djece u Republici Hrvatskoj. Taj prestižni, ali i obvezujući naslov preuzeli su gradonačelnik i načelnici novoproglašenih gradova i općina te prikladnim riječima zahvalili i obvezali se i dalje raditi u najboljem interesu djece.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba