Za ove prekršaje prvi "pokupio" kaznu od 16.000 kuna, za drugu dvojicu predložene kazne između 5000 i 15.000 kuna

Jedan s 1,32 promila bježao policiji, drugi jurio 230 km/h po autocesti, treći vozio 161 km/h gdje je ograničenje 80 km/h

Objavljeno: 15.12.2020. AB

U petak oko 21,50 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Donjoj Stubici pokušali zaustaviti osobno vozilo krapinskih registarskih oznaka. Vozač se nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je nastavio vožnju. Policajci su potom službenim vozilom krenuli su za navedenim vozilom i pokušali ga zastaviti koristeći svjetlosne signale, nakon čega se vozač osobnog vozila i zaustavio. Utvrđeno je kako osobnim vozilom upravlja 20-godišnji hrvatski državljanin s 1,32 promila alkohola u organizmu, dok je već i prije sankcioniran zbog takvih prekršaja. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Vozaču osobnog automobila je izdan prekršajni nalog na iznos od 16.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od deset mjeseci.

Prebrzi Nijemac


Zatim u subotu, oko 15.10 sati na A2 kod Velike Vesi, policijski službenici su prilikom nadzora prometa presretačem utvrdili kako 40-godišnji njemački državljanin upravlja osobnim vozilom prosječnom brzinom od 230 km/h, van naseljenog mjesta na djelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Zbog počinjeno prekršaja iz čl. 54.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisana je novčana kazna u iznosu od 5000 do 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedan mjesec. Vozaču je izdan prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 20.55 sati u Bobovju, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 61-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako vozi s 1,79 promila alkohola u organizmu. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Presretač u akciji

Također u subotu oko 00,25 sati na DC 14 kod Andraševca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa presretačem utvrdili kako 23-godišnji hrvatski državljanin upravlja osobnim vozilom prosječnom brzinom od 161 km/h, van naseljenog mjesta, na dijelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Zbog počinjeno prekršaja iz čl. 54.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisana je novčana kazna u iznosu od 5000 do 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedan mjesec. Vozaču je izdan prekršajni nalog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba