Koncert koji ljubitelji klasične glazbe ne smiju propustiti

Na Večeri komorne glazbe u Galeriji grada Zaboka nastupit će vrsni mladi glazbenici

Objavljeno: 14.11.2020. zagorjeinternational

U zabočkoj Gradskoj galeriji će se u nedjelju s početkom u 19 sati održati Večer komorne glazbe. Nastupit će Mihael Paar na klarinetu, violinisti Đana Kahriman i Saki Kodama, Marko Otmačić na violi i Vid Veljak na violončelu.

Kakve veličine svijeta klasične glazbe možete čuti u Zaboku, svjedoče i činjenice da je klarinetist Mihael Paar već kao 15-godišnjak s velikim uspjehom debitirao uz orkestar Windstrings izvevši Weberov Concertino Op. 26, a Dubrovčanka Đana Kahriman nastupala je uz orkestre kao što su Dubrovački simfonijski orkestar, Sarajevska filharmonija, Filharmonija grada Kaunasa, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Varaždinski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar i Zagrebački solisti.

Violist Marko Otmačić član je Zagrebačke filharmonije, a usavršavao se na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. Nastupao je na velikom broju koncerata diljem Hrvatske i u inozemstvu, sudjelovao na nekoliko violinističkih natjecanja i natjecanja komorne glazbe na kojima je osvajao nagrade. Saki Kodama, rođena u japanskoj Toyoti, stalni je član ansambla Zagrebački solisti. Nastupa kao solistica, komorna i orkestralna glazbenica i izvan ansambla u Japanu, Italiji i Hrvatskoj, a 2015. godine postaje članica Zagrebačke filharmonije.

Riječanin Vid Veljak počinje učiti violončelo već od treće godine života, a profilirao se u izvođenju suvremenog violončelističkog repertoara, poseban naglasak stavljajući na praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja, od kojih su mnogi i pisali za njega. Uz daljnje usavršavanje, trenutno radi na snimanju svog drugog albuma, na kojem će se također naći skladbe hrvatskih skladatelja za violončelo solo. Od veljače 2018. godine djeluje kao vođa dionice violončela u Dubrovačkom simfonijskom orkestru. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba