ODOBRENI SVI ZAHTJEVI: Grad Klanjec dodjeljuje devet financijskih pomoći za srednjoškolce i četiri za studente

GRADONAČELNIK BRLEK: Nadam se da će ovo biti dobrodošla pomoć roditeljima jer svi znamo da troškovi školovanja djece nisu mali

Objavljeno: 12.11.2020. JJ

Grad Klanjec je iz proračunskih sredstava za ovu školsku/akademsku godinu dodijelio devet financijskih pomoći za učenike srednjih škola u iznosu od 250 kuna mjesečno, i to sedam prema socijalnom kriteriju i dvije na temelju dosadašnjeg uspjeha u školovanju, te četiri studentske pomoći u iznosu od 550 kuna, od čega su dvije pomoći dodijeljene temeljem socijalnog kriterija, a dvije vrlo uspješnim studentima.

Svih 13 zahtjeva koji su pristigli na raspisani natječaj je odobreno te su prijavitelji ostvarili  pravo na financijsku pomoć koja će im biti isplaćena u mjesečnim obrocima i to na način da će tri primiti u 2020. godini, a preostalih sedam tijekom 2021. godine. S obzirom na trenutno epidemiološku situaciju neće biti uobičajenog prijema gradonačelnika za učenike, studente i njihove roditelje te svečanog potpisivanja ugovora, već će im ugovori biti poslani poštom. – Nadam se da će ova financijska potpora biti dobrodošla za roditelje, s obzirom na to da smo svjesni kako troškovi srednjoškolskog, a osobitog studentskog školovanja, nisu mali. Učenicima i studentima želim puno uspjeha u školovanju u ovim izazovnim vremenima i vjerujem kako ćete svojom upornošću, strpljenjem i dobrom voljom znati odgovoriti na najbolji mogući način – poručio je gradonačelnik Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba