Koristit će ga svih šest zagorskih gradskih društava

Povodom 25. rođendana, Županija Crvenom križu KZŽ poklonila novo kombi vozilo

Objavljeno: 07.10.2020. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja 25 godina postojanja i djelovanja Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije, Županija je Društvu osigurala sredstva za kupovinu novog kombi vozila, Renault Mastera vrijednog 183.989 kuna.

Prepoznali trud

– Nikako da obilježimo 25 godina našeg rada i postojanja. Nećemo ga ni obilježiti svečano, no obilježavamo ga cijelu godinu i to kroz rad, kako to i priliči crvenokrižašima. Mnogo smo djelovali u ovim teškim vremenima, a ovo je jedan od poklona Krapinsko – zagorske županije. U suradnji sa Županijom nabavili smo i 100 metalnih kreveta u slučaju eskalacije situacije u vezi koronavirusa te dva manja šatora – otkrio je Davor Šimunović, ravnatelj Društva.

Rekao je i da bi Društvu trebao skladišni prostor jer vrijedna oprema ne bi trebala biti raspoređena na više lokacija. Što se tiče novog vozila, ono će biti na raspolaganju svih šest gradskih društava na području županije, koja sveukupno raspolažu s tri vozila.

Diljem Hrvatske

Župan Željko Kolar je pohvalio rad Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije i naglasio da je on prepoznat diljem cijele Hrvatske.

– Oni su uvijek tamo gdje treba biti i spremni su pomoći socijalno ugroženim osobama, pri elementarnim nepogodama ili pak situacijama poput COVID-a 19. Javila se potreba za nabavom novog vozila, a mi smo odmah reagirali i simbolično dodijelili ključ kombija kojeg mogu koristiti sva društva Crvenog križa na području cijele županije – rekao je Kolar, osvrnuvši se i na nabavu spomenutih kreveta.

– Vjerujem da će ova oprema dati sigurnost stanovnicima Krapinsko – zagorske županije i da ćemo im ovime dati do znanja da preveniramo i unaprijed planiramo – zaključio je Kolar. (ab, lb)

RAVNATELJ DAVOR ŠIMUNOVIĆ O ČETVRT STOLJEĆA DUGOJ POVIJESTI

“Najvažnije je da imamo kvalitetne ljude bez kojih ne možemo”

Ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije Davor Šimunović se osvrnuo na četvrt stoljeća dugu povijest.

– Te 1994. godine, kada su počele pripreme za konstituiranje Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije, koordinacijski odbor su sačinjavali tajnici tadašnjih društava, Ana Breber Kucelj, Helena Brezinščak, Ljubica Harapin, Rudolf Ivančić i Stjepan Puškar te zastupnici skupštine Hrvatskog crvenog križa, dr. Branimir Puščenik, dr. Zlatko Imbriovčan, Katica Milčić, Alen Fijačko i Josip Šimunović. Konstituirajuća sjednica održana je 31. siječnja 1995. godine, prihvaćen je poslovnik o radu, statut, program rada te ostali akti. Za predsjednika je izabran Ivan Jurinić, a za potpredsjednike Josip Šimunović i Dragutin Petanjek – rekao je Šimunović, dodavši i kako su dužnost predsjednika obnašali dr. Ivan Jurinić, dr. Marcel Majsec, Franjo Kunić, dr. Ivica Balagović, Antun Kuščar i aktualna predsjednica Štefica Pasarić.
Uloga ravnatelja prije Šimunovića je pripadala Stjepanu Puškaru, Miroslavu Vajecu, Vesni Pavleković i Heleni Brezinščak.

– Svim nabrojenim osobama volio bih čestitati i zahvaliti na doprinosu. Bez svih njih ne bi bilo ovih uspjeha županijskog Crvenog križa. Bili smo angažirani na brojnim događanjima, a najvažnije je da imamo kvalitetne ljude bez kojih ne možemo – zaključio je Šimunović. (ab, lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba