SLUČAJ "MALI AGROKOR":

Ivica Todorić i četvero suoptuženih nepravomoćno su oslobođeni

Objavljeno: 07.10.2020. zagorjeinternational

U 13 sati na Županijskom sudu objavljena je presuda Ivici Todoriću u slučaju “mali Agrokor”. On i svi četvero suoptuženih nepravomoćno su oslobođeni, piše 24 sata.

– Ako presuda bude osuđujuća, to će biti dokaz da je Plenković sve namjestio – kratko je komentirao Todorić kada je došao na sud.

Presuda će biti donesena i njegovim suoptuženicima, a to su Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole De Rossi za zlouporabe na štetu te tvrtke ‘teške’ 1,25 milijuna eura.

Zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Karolina Dragičević istaknula je u završnom govoru da posao između Agrokora i švicarske tvrtke Siggman AG nije realiziran te da je riječ o fiktivnom poslu kojim je iz Agrokora izvučeno 1,25 milijuna eura. Stoga je tužiteljica predložila sudskom vijeću kojim predsjeda sutkinja Maja Štampar Stipić da se četvero optuženih proglasi krivim i osudi po zakonu, a tvrtki Siggman AG oduzme novac.

Todorićeva braniteljica po službenoj dužnosti, odvjetnica Ljiljana Planinić, istaknula je da tijekom sudskog postupka nije dokazano da je njezin branjenik počinio kazneno djelo te je predložila da ga se oslobodi optužbi.

Braniteljica drugooptuženog Ante Huljeva, odvjetnica Ines Margetić, naglasila je da je tijekom postupka tužiteljica dovodila u pitanje iskazivanje financijskih stručnjaka “kao da je sama financijska stručnjakinja”. Uz to, Margetić je zaključila da predmetni spis “trpi od nedostatka dokaza” i kako tužiteljstvo tijekom postupka nije pojasnilo motiv za počinjenje kaznenog djela koje se Huljevu stavljana teret.

“Tijekom postupka smo čuli teorije zavjere bez ijednog konkretnog dokaza”, ustvrdio je odvjetnik Anto Nobilo, branitelj trećeoptužene Piruške Canjuge, za koju je istaknuo da je ni jedan svjedok nije spomenuo kao sudionicu inkrimiranog posla.

Braniteljica četvrtooptužene Nicole De Rossi, odvjetnica Sanja Ormuž, istaknula je da se sve optužbe na račun njezine branjenice ne temelje na činjenicama niti indicijama. Ormuž je stoga predložila da se njezinu branjenicu oslobodi optužbi, što su zatražili i branitelji ostalih troje optuženika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba