Siniša Hajdaš Dončić, nakon što je Željko Kolar objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a, ponovno podržao Peđu Grbina

“Drago mi je da Grbin prihvaća ideale jednakosti prilika, da je još uvijek borben, kao i ja, u borbi za građanska prava i što ćemo zajedno razapeti jedra, i srcem i dušom boriti se za bolju RH”

Objavljeno: 21.08.2020. AB

Predsjednik krapinsko – zagorskog SDP-a i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, nakon što je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar na Iblerovom trgu objavio kandidaturu za predsjednika stranke i najavio pobjedu, na Facebooku je objavio status kojim je je ponovno podržao Peđu Grbina za predsjednika SDP-a, a ostalim kolegama zaželio je sreću uz riječi: “Natječite se idejama, ne zaboravite ideale i idemo naprijed”.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Čovjek nešto ne može pobijediti ničim. Tako je i u ekonomiji, tako je i u politici. Mora se pokazati da postoji alternativa. Prije nego što krenem na još jedno uzbudljivo političko putovanje kandidirajući se za potpredsjednika SDP-a, iznijet ću neka svoja razmišljanja. Razočaranost političkim strankama navodi ljude na pomisao da su političke stranke nepotrebne. Ta razmišljanja su štetna i pogrešna, ali stanke (tako i SDP) treba mijenjati i učiniti ih da budu temeljene na visokim vrijednostima uključivosti i moralnosti. Mlade ljude danas u politici više zanimaju aktivizmi i pokreti. Neki su za zaštitu okoliša, neki za nove ekonomske modele, neki su za ultimativno javno dobro. Sve platforme i svi pokreti bit će bolji i učinkovitiji ako će zajednički surađivati. Ako se uspostave takvi savezi, SDP treba biti njihov predvodnik, ali s pobjedničkim karakterom. Trebamo biti svojevrsni javni glas takvih pokreta. Zajednička vizija nam mora biti bolje društvo i pravednija raspodjela narodnog bogatstva. Moramo biti svjesni da bogatstvo naroda i viši životni standard dolazi isključivo povećanjem znanja i upravo zato obrazovanje nam mora biti jedan od glavnih prioriteta novih odnosa, kako u stranci tako i u društvu. Pogreške ili bolje rečeno ekonomski krivovjernici u ekonomiji koji govore da se bogatstvo spušta prema svima (trickle – down efekt) moraju biti zauvijek napuštene u Hrvatskoj jer dosadašnji obrazac puke porezne redistribucije ne povećava ukupno bogatstvo naroda, već samo nagrađuje određene društvene skupine. Sva pravila redistribucije ovise o vladi. Stoga nije moguće odvojiti politiku od ekonomije, niti ekonomiju od politike. Ne primijenimo li mi sami pravila politike, rugamo se i sami demokraciji, jer ćemo se pretvoriti u Minotaura, gdje vrijedi pravilo jedna kuna jedan glas. To uništava društvenu koheziju i povjerenje. Stoga krenimo zajedno graditi hrvatski ekonomski model, svojevrsni postkoronski plan za obnovu gospodarskog rasta. Ovo je vrijeme za promjene, a ne za inkrementalizam. Nema društvenih promjena bez snažnog SDP-a koji se bavi demokratskim procesima, a ne političkom moći.
Ništa nas ne dehumanizira više nego aporija – trenutak zbunjenosti u koju upadamo kada se naša uvjerenja rasprsnu u sitne komade, kade se nađemo u slijepoj ulici ne znajući objasniti što nam oči vide, što čujemo. To se uvijek događa u trenucima stranačkih izbora jer sada biramo i novog predsjednika /predsjednicu koji (koja) će ujedno i biti naš kandidat za premijera. Zato mi je posebno drago da kolega Grbin prihvaća ideale jednakosti prilika, da je još uvijek borben, kao i ja, u borbi za građanska prava i što ćemo zajedno razapeti jedra i srcem i dušom s kolegicama i kolegama boriti se za bolju Hrvatsku. Naravno, sretno i svih ostalim kolegama uz poruku: natječite se idejama, ne zaboravite ideale i idemo naprijed.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba