VARAŽDINSKA ŽUPANIJA: Vrhovni sud RH odbacio prijedlog za dopuštenje revizije u predmetu JPP-a

ŽUPAN ČAČIĆ: Odmah nakon primitka tog novca, kojeg očekujem u cjelini odmah, raspisujemo natječaj za kupolu nad atrijem

Objavljeno: 30.06.2020. AB

Nakon što su Republika Hrvatska i Ministarstvo znanosti i obrazovanja lani pravomoćno izgubili spor protiv Varaždinske županije za JPP i bili prisiljeni uplatiti 18,6 milijuna kuna na račun Županije, pokušali su nam uzeti novac izvanrednim pravnim lijekom tražeći reviziju presude Visokog trgovačkog suda RH. Vrhovni sud RH u istovjetnoj pravnoj stvari odbacuje taj prijedlog za dopuštenje revizije.  

Ministrica Divjak, kao ministrica u Vladi RH zadužena za obrazovanje uz podršku resornog potpredsjednika Vlade ministra Štromara,  zatražila je i dobila od Vlade odluku da od Vrhovnog suda zatraže poništenje sudskih odluka o povratu novaca Varaždinskoj županiji. Taj zahtjev podnesen je u veljači ove godine, a župan Varaždinske županije Radimir Čačić (Reformisti) na konferenciji za medije najavio je  tužbu protiv ministrice znanosti i obrazovanja i odgovornih osoba zbog nesavjesnog raspolaganja javnim novcem i protuzakonitog postupanja.

Sada,  Vrhovni sud RH odbio je  sve zahtjeve ministarstva znanosti i obrazovanja i Vlade RH i riješio da su presude konačne. Odgovornost za dodatnih 5,2 milijuna kuna koliko su do sada već zatezne kamate pada definitivno na ministricu Divjak i odgovorne osobe.

– Ono što me kao i uvijek veseli, svaka takva odluka otvara prostor za nove projekte i realizaciju svega onog što smo najavili. Ta odluka dovodi do toga da odmah nakon primitka tog novca, kojeg očekujem u cjelini odmah, raspisujemo natječaj za kupolu nad atrijem. Ministrica Divjak još je malo vremena tehnička ministrica i od novog ministra ili ministrice očekujem punu suradnju sa mnom kao županom u interesu građana Varaždinske županije – rekao je župan Radimir Čačić.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja je Varaždinskoj županiji po pravomoćnoj presudi 31. prosinca 2019. uplatilo 18.661.576,32 kuna, od čega je glavnica 14.255.980,42 kuna, a zatezne kamate su 4.405.595,90 kuna. Riječ je o pravomoćnoj presudi po prve dvije od ukupno pet tužbi. Dug po preostale tri tužbe iznosi 30,7 milijuna kuna, od čega je glavnica 26 milijuna kuna, a zatezne kamate 5,2 milijuna kuna. Uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića na konferenciji za medije prisutan je bio i zamjenik župana Tomislav Paljak.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter