Izgradnja vanjskog bazena u Stubičkim Toplicama

“U planu je i izgradnja lječilišnog hotela sa 60 kreveta. Kad to sve bude napravljeno, bit ćemo u vrhu hrvatskog zdravstvenog turizma”

Objavljeno: 18.06.2020. zagorjeinternational

Nastavlja se 22 milijuna kuna vrijedna izgradnja bazena i popratnih sadržaja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, koja je započela još u jesen, a rok za puštanje u funkciju je 30. listopada. Izvođači radova su Niskogradnja Hren iz Donje Stubice i Vodolim Brundula, a detaljnije o projektu govorio je ravnatelj Specijalne bolnice Davor Gredičak.

Olimpijske dimenzije

Otkrio je tako da će bazen biti olimpijskih dimenzija, dugačak 33 metra i sastojat će se od četiri plivačke staze. Drugi dio bit će rekreativan, odnosno, terapijski, sa svim mogućim sadržajima, masažama, podvodnim, zračnim i svim ostalim što najsuvremenija tehnologija u bazenskoj tehnici pruža. U prvoj fazi bazen je otvorenog tipa, dok se u drugoj fazi projektira krov, tako da će biti zatvorenog tipa i raditi 365 dana u godini.
Ravnatelj je istaknuo kako, zahvaljujući svemu što se radi, Specijalnu bolnicu vidi kao predvodnicu zdravstvenog turizma ne samo županije, već i cijele države.

– Već sada imamo kapacitet 50 kreveta koji su na razni 4 ili 5 zvjezdica. Tu je i novi idejni projekt vezan uz izgradnju još jednog lječilišnog hotela sa 60 kreveta, isto tako visoke razine koji će biti vezan na ovaj bazen. Kad to sve bude napravljeno, mislim da ćemo biti u vrhu zdravstvenog turizma Hrvatske – kazao je Gredičak.

Podizanje kvalitete

Radove je obišao krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je istaknuo da će obnova bazena sasvim sigurno podići kvalitetu ponude u ovom smještajnom obliku, s obzirom na to da je usluga djelatnika u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice već na najvišoj mogućoj razini, što dokazuje i niz međunarodnih certifikata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba