Radi se na području općine Zagorska Sela

Sanirano klizište, počelo održavanje ceste od Harine Zlake do Bratkovca, a cilj u bližoj budućnosti je izgradnja mrtvačnice

Objavljeno: 17.04.2020. Jelena Jazbec

Na području općine Zagorska Sela, unatoč epidemiji COVID-a 19, odvijaju se određene akcije i radovi, pa je tako načelnica Ksenija Krivec – Jurak s nama podijelila dobru vijest da je završena sanacija klizišta uz nerazvrstanu cestu prema groblju u Zagorskim Selima. Radi se o projektu vrijednom oko 300 tisuća kuna, koji je u iznosu od 200 tisuća kuna bio sufinanciran iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ostatak sredstava osigurala je Općina.

Imovinsko – pravni odnosi

Mještane je razveselio i početak pojačanog održavanja dionice državne ceste D229 od Harine Zlake do Bratkovca u dužini od oko četiri kilometra. Kako nam je otkrila načelnica, sanirat će se kolnička konstrukcija, utvrditi bankine, na nekim dijelovima urediti odvodnja te će dionica biti presvučena novim asfaltom. Investicija je vrijedna oko 4,1 milijun kuna, investitor su Hrvatske ceste, a radove izvode Županijske ceste Zagrebačke županije.

Općina je uspjela riješiti i imovinsko – pravne odnose za groblje u Zagorskim Selima, koje je do sada pripadalo Župi sv. Katarine.

– Ovime nam se otvara mogućnost za izradu projektne dokumentacije za izgradnju mrtvačnice u Zagorskim Selima. Trenutno koristimo malu prostoriju bez sanitarnog čvora i uvjeta za dostojan ispraćaj pokojnika. No, naravno, vidjet ćemo kakve će biti naše financijske mogućnosti nakon ove krize. Planova za ovu godinu bilo je puno, a vidjet ćemo koliko ćemo ih uspjeti ostvariti – zaključuje načelnica Krivec – Jurak.    

Plaćanje vrtića

Dodaje i kako su za vrijeme trajanja izvanrednih mjera, roditelji mališana s područja općine Zagorska Sela koji pohađaju dječji vrtić oslobođeni obaveze plaćanja mjesečnog učešća u financiranju ekonomske cijene vrtića, s time da je za ožujak oslobođenje iznosilo 50 posto, dok će za travanj to biti stopostotni iznos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba