Održano 24. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Mladi zagorski školarci pokazali znanja i vještine u pružanju prve pomoći

Objavljeno: 08.03.2020. JM


U nedjelju je održana prva razina 24. Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, kojem su se pridružila Gradska društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije.


Kategorija pomladak


Tako je u organizaciji GDCK Zabok u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku održano Gradsko natjecanje na kojem je u kategoriji podmlatka prvo mjesto pripalo ekipi OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički, drugo mjesto ekipi OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, treće mjesto OŠ Veliko Trgovišće te četvrto mjesto timu OŠ Sveti Križ Začretje. U kategoriji mladih prvo je mjesto osvojila ekipa Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, dok je drugo mjesto pripalo ekipi SŠ Bedekovčina.
GDCK Krapina natjecanje je organiziralo u OŠ Đurmanec, a pobjednici u kategoriji podmlatka bili su učenici OŠ Ljudevit Gaj Krapina, a u kategoriji mladih ekipa Srednje škole Krapina.
U organizaciji GDCK-a Zlatar u SŠ Zlatar natjecale su se ekipe iz  škola Belec, Mače, Zlatar, Lobor, Zlatar Bistrica i Konjščina. Najbolja u kategoriji podmlatka bila je ekipa OŠ Mače, a u kategoriji mladih SŠ Zlatar. SŠ Oroslavje bila je domaćin natjecanju u organizaciji GDCK Donja Stubica, a na kojem prva mjesta pripala ekipama OŠ Donja Stubica i SŠ Oroslavje.


Dva tematska dijela


Natjecanja su se odvijala u dva tematska dijela pa se tako prvi dio natjecanja odnosio na provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok je drugi dio natjecanja obuhvatio provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći. Pobjedničke ekipe sudjelovat će na Međužupanijskom natjecanju koje će se održati 4. travnja u Međimurskoj županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba