Hvalevrijedna akcija Udruge "Djedovina" i SBKT-a

Uz Međunarodni dan darivanja knjiga, i pacijenti mogli odabrati knjigu po svom ukusu i ponijeti je kući

Objavljeno: 16.02.2020. JJ

Svetokriška udruga za očuvanje baštine i promicanje kulture življenja “Djedovina” i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, zajedničkom su akcijom obilježile Međunarodni dan darivanja knjiga, 14. veljače.

Knjiga mora živjeti

Pod motom “Knjiga mora živjeti”, Udruga “Djedovina” već nekoliko godina skuplja i spašava “otpisane” knjige, pronalazeći im put do novih vlasnika i čitanja. Kako je dopredsjednica udruge Nada Jačmenica tijekom svog rada u SBKT-u često organizirala razne kulturno – zabavne programe za pacijente, razumljivo je da im je poželjela darovati i knjige. Budući da i ravnateljica bolnice Željka Žnidarić nastoji da ova bolnica bude u svakom pogledu “po mjeri čovjeka“, prihvatila je ideju koja je uspješno ostvarena.
Tako su na nekoliko mjesta u bolnici na Međunarodni dan darivanja knjiga pacijenti mogli u mnoštvu ponuđenih naslova izabrati nešto po svom ukusu, čitanjem si skratiti i oplemeniti slobodno bolničko vrijeme te potom knjigu ponijeti sa sobom kući.

Daljnja suradnja

I “Djedovina” i Specijalna bolnica, ohrabrene izuzetnim interesom pacijenata za knjigu te njihovim pohvalnim komentarima akcije, vesele se daljnjoj suradnji, na svekoliko zadovoljstvo svih sudionika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba