Skupština DVD-a Marija Bistrica

Novim zapovjednikom imenovan Filip Hajster, potpisana Povelja o bratimljenju s DVD-om Sveti Matej

Objavljeno: 03.02.2020. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica održalo je 131. redovnu izvještajnu skupštinu. Društvo trenutno ima 94 člana, od čega 80 članova s pravom glasa i 14 podupirajućih članova, a tu je i 16-ero djece te 10 članova vatrogasne mladeži.

Izvješće o radu

U izvješću o radu za 2019. godinu istaknuto je šest intervencija gašenja požara te tehničke intervencije kao što su pranje cesta, odštopavanje odvodnje, ispumpavanje jezera, ispitivanje vodospreme i nekoliko prijevoza vode. Odrađena su i dežurstva i logistička pripomoć prilikom društveno – kulturno – sportskih događanja u općini, kao i tradicionalno sudjelovanje u vjerskim događanjima u suradnji sa Svetištem MBB-e zatim organizacija Dana otvorenih vrata za djecu, te sudjelovanje u vatrogasnoj vježbi VZO Marija Bistrica. Zamjenik zapovjednika Tomislav Kuntić sudjelovao je na biciklističkom maratonu na ruti Zagreb-Vodice, a tri člana su sudjelovala kao pratnja. Društvo je bilo i domaćin dva osposobljavanja u prošloj godini, za zvanje vatrogasac, koje je uspješno završili četvero članova i za vatrogasnog dočasnika, koje su završila dva člana. U društvu ističu i suradnju s Gradskim Društvom Crvenog križa Donja Stubica, koje je u 2019. godini u prostorima doma organiziralo četiri akcije darivanja krvi. Važno je spomenuti i da je prošle godine proslavljena velika obljetnica, 130 godina DVD-a.
Klara Babić podnijela je izvješće o radu s djecom u 2019. godini te je istaknula kako je nastavljen rad s djecom, uz nastupe u Pavlovcu Zabočkom, gdje je osvojeno peto mjesto i na županijskom natjecanju, gdje je osvojeno 10. mjesto. Također započeo je i rad sa ekipom ženske mladeži, koja je lani bila i u vatrogasnom kampu u Fažani.

Prigodna priznanja

Na skupštini je izabran novi zapovjednik, te je umjesto dosadašnjeg Nikole Bencija, zapovjednikom imenovan Filip Hajster, a dodijeljena su i prigodna priznanja. Tako su spomenice za 10 godina djelovanja dobili Danijel Habazin i Ivan Rusan, za 20 godina Krešimir Babić, Vladimir Ozimec, Miroslav Kovačić, Marko Kušić i Marko Benci, a za 40 godina Franjo Mahmet, Josip Ozimec i Ivan Kovačić. Odlikovanja Vatrogasni Veteran dodijeljena su Viktoru Babiću, Ivanu Šimuncu, Ignacu Babiću, Josipu Bokunu i Miroslavu Babiću. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji, između DVD-a Marija Bistrica te DVD-a Sveti Matej, koji djeluje u sklopu VZO Gornja Stubica potpisana je Povelja o bratimljenju.
Okupljene su pozdravili predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, predsjednik VZKZŽ-e i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te rektor Svetišta MBB-e Domagoj Matošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba