Vincekovo u Gornjoj Stubici

SAMO VESELO: Bogat kulturni program, degustacija vina i odlična ugostiteljska ponuda

Objavljeno: 28.01.2020. zagorjeinternational

U organizaciji Udruge vinara i vinogradara “Peharček“ te uz potporu Općine Gornja Stubica, Krapinsko- zagorske županije i Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica, u subotu je u Gornjoj Stubici proslavljen blagdan svetog Vinka.

Gosti iz Slovenije

Program je započeo svetom misom kod kapelice sv. Vinka u Modrovcu, koju je predvodio upravitelj župe vlč. Nikola Jurković. Program je nastavljen kod Restorana “Rody“ u Samcima, gdje se okupilo mnoštvo mještana, ali i gostiju iz Zagreba i Slovenije. U bogatom kulturno – zabavnom programu nastupili su Puhački orkestar Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica, Udruga kuburaša Marija Bistrica, Tamburaški sastav Stubički zvon, Duo Vladek i Mirela, KUD Stubica iz Donje Stubice, gosti iz Slovenije, ŽVS KUD-a “Matija Gubec“ iz Gornje Stubice i ŽVA “Fiole”. Goste je posebno oduševio Duo Vladek i Mirela, ali i skupina djece iz Slovenije “Mladi vižari“, koji su otpjevali pjesmu “Veselo, veselo Zagorci“.

Vrhunska vina

Posjetitelji su mogli kupiti čašu i degustirati vrhunska vina, te uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi. Vinograd je blagoslovio vlč. Nikola Jurković, a meštar ceremonijala bio je Željko Novosel. Uz brojne goste, događaju su nazočili zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, koji su uz vlasnika restorana Zdravka Klanjčića, bili zaduženi za orezivanje trsova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba