NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC U HRVATSKOJ: “Dm – drogerie markt“ i ove godine svojim zaposlenicima isplaćuje 13. plaću, a uz brojne pogodnosti tijekom cijele godine, svaki zaposlenik za novorođeno ili posvojeno dijete dobiva naknadu od 10 tisuća kuna

“Mi se zaista možemo veseliti blagdanima, bez stresa oko budžeta za blagdanski stol i poklone”

Objavljeno: 22.12.2019. Jožica Miklaužić

Međunarodni drogerijski lanac “dm – drogerie markt d.o.o.“ poduzeće je koje već 23 godine vrlo uspješno izgrađuje svoj ugled na hrvatskom tržištu. U tom je periodu osvojio povjerenje brojnih kupaca, te je danas, s više od 150 prodavaonica, zastupljen po cijeloj Hrvatskoj. No ono najvažnije što dm već deset godina svrstava na prvo mjesto liste najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, je briga i odnos prema zaposlenicima. Što to zapravo znači i koji je faktor presudan, iz prve smo ruke doznali od zaposlenica prodavaonice u Krapini.
– Drago nam je što radimo u poduzeću koje tako puno ulaže u svoje djelatnike i pozitivnu radnu atmosferu. Dm je svima poznat kao poslodavac koji nudi iznadprosječna primanja i naravno da nam je svima to jako važno, ali volimo svoj posao prvenstveno zbog toga što nas se kao zaposlenike cijeni. Mi u dm–u se često pozivamo na naš slogan “Tu sam čovjek. Tu kupujem“ i naša je tvrtka poslodavac kakvog se može poželjeti – ispričala nam je Sanjica Konjić, poslovotkinja filijale u Krapini te dodala kako je raditi za poslodavca koji te nagrađuje dobrim primanjima i dodatnim stimulacijama, jako motivirajuće, misleći prvenstveno na praksu dm–a oko isplate trinaeste plaće.
– To je dodatan poticaj i zato se mi uvijek trudimo svoj posao obavljati što bolje. Osjećamo se kao da smo dio jedne velike obitelji i zaista se možemo veseliti blagdanima, bez stresa oko budžeta za blagdanski stol i poklone – rekla je Sanjica Konjić, koja iza sebe ima 13–godišnje radno iskustvo u dm–u.

Dodatne pogodnosti

S njome se slaže i njena zamjenica Tanja Milina iz Krapine, koja nam je otkrila kako u dm-u radi 11 godina i da joj je to veliko zadovoljstvo.
– Lijep je osjećaj kada znaš da te poslodavac poštuje i trudi se osigurati ti što bolje uvjete za rad, kao i mnoge druge benefite. Osim primanja po kojima se ovo poduzeće ističe, imamo razne dodatne pogodnosti, poput jubilarnih nagrada, sistematskih pregleda, prigodnih darova te zajedničkih događanja. Još jedna prednost rada u dm–u je i to što imamo priliku polaziti razne edukacije koje nam omogućavaju da radimo na sebi, da se usavršavamo i pružamo još bolju uslugu kupcima – kazala je Milina.


Prema riječima Sanjice Konjić, upravo su kupci ti koji su im uvijek na prvom mjestu.
– Volimo raditi s ljudima i trudimo se uvijek biti na raspolaganju svima koji dođu u našu prodavaonicu. Posebna se pažnja pridaje ljubaznosti i susretljivosti prema kupcima te im želimo pružiti što ugodnije iskustvo kupnje i to je osnova našeg rada – otkriva nam naša sugovornica.
Jedna od zaposlenica krapinskog dm–a je i Marijana Cvrtila iz Jesenja, kojoj je unatoč završenom Učiteljskom fakultetu i mogućnosti da bude teta u vrtiću, ipak draže raditi u dm–u.
– Imala sam sreće da dobijem taj posao i sada već ovdje radim dvije i pol godine, te smatram da mi ni moja profesija ne bi omogućila bolje radno mjesto i bolje uvjete. Jako sam zadovoljna, ovdje imam neku sigurnost, ulažu u nas i daju nam priliku za učenje, a samim time i za napredovanjem. Tako sam već prošla razne tečajeve koji nas uče tome kako i na koji način pristupiti ljudima, odnosno, približiti se kupcima. Budući da su nam oni najvažniji, traži se od nas da im budemo na raspolaganju i da ih informiramo o proizvodima – kaže Marijana Cvrtila te dodaje kako je izuzetno zadovoljna primanjima, kao i trinaestom plaćom, koja joj je dodatna motivacija i znak da se ne trudi uzalud.


Luca Martinović iz Krapine nam također govori kako za svog poslodavca ima samo riječi hvale.
– Stvarno idem s voljom na posao. Što da vam kažem, cijene nas kao radnike, što je danas, nažalost, rijetkost, a uz to još imamo i “fine“ plaće, božićnicu i stimulacije, tako da sam prezadovoljna – kazala je Luca Martinović.



“Obiteljski dan“

Da dm kao poslodavac ne brine samo o svojim zaposlenicima, već i o njihovim obiteljima, naročito djeci, potvrđuju tradicionalna druženja djelatnika i njihovih obitelji na takozvanom “Obiteljskom danu“, kao i naknada koju dm daruje roditeljima novorođene ili posvojene djece u iznosu od 10 tisuća kuna.
– “Obiteljski dan“ nas sve posebno veseli. Svi naši kolege iz čitave Hrvatske tada se okupe sa svojim obiteljima i kroz razne zabavne aktivnosti razmjenjujemo iskustva, doživljaje, savjete te upoznajemo nove kolege. Odnos prema zaposlenicama koje su na porodiljnom dopustu također je i više nego korektan, a dobivamo i pet tisuća kuna u darovnim bonovima, što svakoj majci s malom bebom jako dobro dođe, te pet tisuća kuna u gotovini. Naravno, dm ne zaboravlja na našu djecu ni kasnije, pa tako za blagdane kao što su Božić i sveti Nikola, također dobivaju poklone – govori Konjić te dodaje kako iznimno cijeni i humanitarni aspekt rada dm-a te da joj je iznimno drago što tako i oni kao zaposlenici kroz razne inicijative sudjeluju u pomaganju ljudima i doprinose boljem životu sugrađana.
– Uvijek rado sudjelujemo u humanitarnim akcijama, a posebno nam je drago kada vidimo kako se i kupci u našoj prodavaonici uključuju u društveno odgovorne aktivnosti, pa nas često pitaju na koji način oni mogu doprinijeti. Upravo smo nedavno na Crni petak, koji smo nazvali “Giving Friday“, dočekali veliki broj kupaca koji su došli učiniti dobro djelo. Naime, poduzeće je odlučilo donirati pet posto ukupnog dnevnog prometa životno ugroženoj djeci iz Udruge “Kolibrići“, a zahvaljujući našim dragim kupcima, koji su se masovno odazvali, osigurali smo im donaciju od 337 tisuća kuna – ponosno ističe Sanjica Konjić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba