Usvojen proračun Grada Pregrade za 2020. godinu, koji s proračunskim korisnicima iznosi gotovo 39 milijuna kuna

Gradonačelnik Vešligaj: Nastavlja se uređenje kino dvorane, planirana je izgradnja teniskih terena, ali i veliki projekt izgradnje eko bazena

Objavljeno: 17.12.2019. IB

Na 22. sjednici pregradskog Gradskog vijeća usvojen je proračun za 2020. godinu. Tako proračun Grada i proračunskih korisnika, Dječjeg vrtića “Naša radost“, Gradske knjižnice i Muzeja “Zlatko Dragutin Tudjina” za narednu godinu iznosi 38,98 milijuna kuna.

Kapitalni projekti

Obrazloženje proračuna dao je gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je ukratko izložio njegove najvažnije stavke, te kapitalne projekte koji će se realizirati u budućem razdoblju.
– Ulagat će se u svim mjesnim odborima i kroz ovaj proračun pokazujemo da brinemo o svim naseljima. Tako nas u sljedećoj godini očekuju brojni projekti, od kojih su neki već u tijeku, kao što je uređenje šumske ceste i uređenje Poduzetničke zone. Nastavlja se uređenje kino dvorane, planirana je izgradnja teniskih terena, ali i veliki projekt izgradnje eko bazena. Za mjesne odbore predviđena je mjera za brdsko – planinska područja, koja će se prvenstveno odnositi na infrastrukturu, a novost je i da se više neće plaćati prijevoz kamenog materijala do stambenih objekata. Nastavljamo s unapređenjem razvoja turizma, planirana je izrada projektne dokumentacije za uređenje kuće Janka Leskovara, zamjena krovišta na zgradi pošte Vinagora te izgradnja dječjih igrališta u Pregradi i Gorjakovu. Vjerujem da ćemo sve planiramo, i uspješno realizirati – istaknuo je Vešligaj.

Izmjena proračuna

Prije izglasavanja proračuna za 2020., usvojena je i druga izmjena proračuna za 2019. godinu, prema kojoj on iznosi 33,18 milijuna kuna. Među važnijim odlukama donesenima na sjednici, je i proglašenje komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi – Dječje igralište Kuna – park.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba