Danas na središnji bistrički trg dolazi sveti Nikola s poklonima za sve posjetitelje

DJEČJI VIKEND “ADVENTA U MARIJI BISTRICI“: Uz predstavu, susret mažoretkinja te koncert, otvoreno i popularno klizalište “Bistrička ledena bajka“

Objavljeno: 08.12.2019. zagorjeinternational

Drugi vikend “Adventa u Mariji Bistrici“ bio je Dječji vikend. Program je počeo u subotu popodne na Trgu Pape Ivana Pavla II., predstavom za djecu “Tko se penje uz naš brijeg kada vani pada snijeg“ skupine Šareni svijet. Potom je održan i Peti susret mažoretkinja, na kojem su nastupile “Alina“ mačanske mažoretkinje, Bedekovčanske mažoretkinje, Mažoretkinje Dubrovčan, Stubičke mažoretkinje “Shelly“ te Zlatarbistričke i Zlatarske mažoretkinje. U Bluesun hotelu “Kaj“ održana je radionica pečenja božićnih kolačića, a u Domu kulture Koncert “Mali, srednji, veliki“ u organizaciji KUD-a “Lovro Ježek“. Nastupili su Tamburaški orkestar KUD-a i 3 dječje folklorne skupine – “Žveglice“, “Srčeka“ i “Kolovrti“, polaznici Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica te KUD Laz.

Vrhunac Adventa

Jedan od vrhunaca Adventa u Mariji Bistrici je i klizalište, popularna “Bistrička ledena bajka“, koja je svoja vrata otvorila u subotu, uz nastup Klizačkog kluba ”Zagrebačke pahuljice”. Klizalište se nalazi na prostoru donjeg trga u Mariji Bistrici, takozvane Obale, uz križanje Zagrebačke ulice i Nove ceste. Radi ponedjeljkom od 15 do 20 sati, od utorka do četvrtka od 11 do 20 sati, petkom i subotom od 11 do 22 sata te nedjeljom od 10 do 20 sati, sve do 12. siječnja 2020. godine. Cijena klizanja s najmom klizaljki za 30 minuta je 15 kuna, a s vlastitim klizaljkama 10 kuna. Klizalište neće raditi na Božić i Novu godinu dok će na Badnjak i Štefanje biti otvoreno od 10 do 14 sati, a na staru godinu od 11 do 15 sati.

Poklon paketi

Subotnji je program završio velikom koncertom grupe ”Vatra” na središnjem trgu. Danas program počinje u 10 sati paljenjem druge adventske svijeće te nastupe djece Dječjeg vrtića “Pušlek“, skupine “Šarene loptice“ i Zbora glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. U 12 sati u Domu kulture je na rasporedu Predstava za djecu “Bibi i Bubi“, Kerekesh teatra, a oko 13 sati na središnji bistrički trg dolazi sveti Nikola. I ove godine Općina Marija Bistrica osigurala je poklon pakete za sve koji dođu na trg. Drugi vikend “Adventa u Mariji Bistrici” završit će koncertom Vokalne skupine “Arete“, koji na trgu počinje u 17 sati.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba