Odlukom kardinala Josipa Bozanića, dolazi do promjena u nekim zagorskim župama:

Nove župnike dobivaju Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice, Krapina, Mače i Kostel

Objavljeno: 23.07.2019. JJ

Zagrebačka nadbiskupija objavila je odluku kardinala Josipa Bozanića o razrješenjima i imenovanjima, pa će tako u kolovozu doći do promjena svećenika i u nekim zagorskim župama.
Josip Čulig razriješen je službe upravitelja Župe BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću i imenovan upraviteljem Župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom i Župe Duha Svetoga u Noršić Selu. Župu Veliko Trgovišće preuzima Luka Slijepčević, koji je razriješen službe upravitelja Župe Sv. Barbare u Zagrebu – Vrapče.

Novog župnika, nakon trideset godina, dobivaju i Krapinske Toplice. Mato Herceg je zbog zdravstvenih razloga razriješen službe u tamošnjoj Župi Presvetog Trojstva i umirovljen, a upravljanje župom preuzet će Marijan Gradinšćak, koji je do sada služio u Župi Presvetog Trojstva u Moravču.

Stjepan Halužan razriješen je službe upravitelja filijale u Poznanovcu i službe pastoralnog suradnika u Mariji Bistrici te imenovan župnikom u Župi sv. Ivana Krstitelja u Desincu i u Župi sv. Jurja u Plešivici. Domagoj Matošević, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke i župnik u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Bezgrešnog Začeća BDM u Maču. Upraviteljem mačanske župe imenovan je Marko Toplak, koji je razriješen službe župnog vikara u Župi bl. Alojzija Stepinca u Bestovju – Novakima – Rakitju, u Župi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom i u Župi Duha Svetoga u Noršić Selu.

Dragutin Šarc razriješen je župničke službe u Župi sv. Ane u Rozgi te imenovan duhovnim asistentom sestara Karmelićanki BSI u samostanu u Poredju i župnikom Župe sv. Mirka u Kostelu.

On će zamijeniti Ivana Zovka, koji je razriješen službe upravitelja Župe Sv. Mirka u Kostelu i službe župnog vikara u Župi Uznesenja BDM u Pregradi te imenovan župnim vikarom u Župi bl. Alojzija Stepinca u Bestovju – Novakima – Rakitju i u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu. Nakon 14 godina, Tomica Šestak je razriješen službe u Župi sv. Nikole biskupa u Krapini i imenovan na pet godina ekonomom Zagrebačke nadbiskupije. Krapinsku župu preuzet će Davor Štuljan, koji je razriješen župničke službe u Župi sv. Anastazije u Samoboru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba