Idućeg vikenda posjetitelje očekuje filmska večer i likovna kolonija

VRHUNAC “LJETA U MARIJI BISTRICI“: Na procesiji sa svijećama više od 800 sudionika, publiku na “Bistričkoj noći“ zabavljale Gazde

Objavljeno: 14.07.2019. zagorjeinternational

Velika manifestacija Ljeto u Mariji Bistrici ovog je vikenda ponudila jedan od vrhunaca, pa je tako povodom obilježavanja svetkovine Majke Božje Bistričke, u petak, u predvečerje svetkovine održana procesija s gorućim svijećama koja je krenula od crkve na otvorenom do Vinskog Vrha (Prasvetište).

Misno slavlje

Prvu misu predslavio je vlč. Ivan Grbešić, upravitelj župe Pohoda bl. Djevice Marije, Sisak. Kao i svake godine u procesiji su sudjelovale bistričke udruge, apostoli, vatrogasci, kuburaši, lovci, članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, kao i limena glazba KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica, a usprkos kišnom vremenu okupilo se više od 800 sudionika. Na samu svetkovinu, središnje misno slavlje u Svetištu MBB – e predslavio je vlč. Toni Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Jučer, na sam dan Općine održana je tradicionalna Bistrička noć. Atmosferu je zagrijao TS ”Prava ekipa”, a središnji gosti bili su legendarne Gazde. Nije izostala ni ponuda kolača Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, lovački gulaš LD Fazan i ponuda vina Udruge vinogradara Marija Bistrica.

Likovna kolonija

Sljedeći vikend Ljeta u Mariji Bistrici donosi dvostruki program, pa tako u subotu s početkom u 21 sat Udruga Stav organizira drugu ovogodišnju filmsku večer. Na programu će biti bugarski film Minijatura za glasovir – Naraštaj liječnika koje nitko neće zamijeniti, redateljice Eldore Traykove, a ulaz je slobodan. Novitet Ljeta u Mariji Bistrici je 1. ljetna bistrička likovna kolonija na kojoj će sudjelovati brojni bistrički umjetnici, a koja će se održati 20. i 21. srpnja na središnjem bistričkom trgu. Otvorenje je u subotu u 9 sati, a otvorenje izložbe radova u Općinskoj knjižnici i čitaonici na rasporedu je u nedjelju u 17 sati. Za vrijeme trajanja kolonije u slikanju se mogu okušati i posjetitelji, uz stručnu pomoć sudionika kolonije.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba