Održane kreativne radionice u sklopu preventivnog projekta “#alarmirajse“, koji preventivno pristupa problematici nasilja među mladima

Mladi osmišljavali i kreirali video uradak, fotografije i radio jingle s porukama o nenasilju među mladima

Objavljeno: 26.05.2019. IB

U Centru za mlade Krapinsko – zagorske županije u Zaboku, u okviru projekta “#alarmirajse“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor, održane su kreativne radionice izrade videa, fotografije i manipulacija fotografijama te izrade radijskog jingla. Mladi su dobili informacije o opremi i osnovama za snimanje, te su sami izradili video uradak s porukom o nenasilju. Radionicu je osmislio i održao Luka Smuk.

Dvije izložbe

Na radionicama izrade i manipulacije fotografijama, pod vodstvom Željka Đurina i Igora Vranješa, sudionici su pak učili o fotografiji i povijesti fotografije, te su na temelju naučenog imali priliku analizirati vlastite fotografije.
Radionice izrade radio jingla održao je Dražen Završki i na njima su polaznici snimili zajednički radio jingle o nenasilju, koji će se puštati na radijskim postajama. Nastali materijali, video uradak, fotografije i radio jingle bit će prikazani i kroz organizaciju i provedbu dviju izložbi – jedna će se održati u Zaboku, a druga u Donjoj Stubici, tijekom rujna i listopada. Izložba će biti dostupna i u online verziji na službenoj stranici Mreže udruga Zagor.

Različitost i tolerancija

Projekt “#alarmirajse“ preventivno pristupa problematici nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba, prihvaćanja različitosti i toleranciji, te osvještavanju šire javnosti o pojavnosti i potrebi zajedničkog preventivnog djelovanja. Provodi se u partnerstvu s Društvom psihologa KZŽ i Centrom za socijalnu skrb Zabok. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba