Predsjednik Reformista i nositelj liste za EU parlament Radimir Čačić posjetio Zonu Sjever, u pratnji kandidata iz Varaždinske i Međimurske županije

“Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost u Republici Hrvatskoj, dva puta nižu od hrvatskog prosjeka”

Objavljeno: 03.05.2019. JJ

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti i nositelj liste za Europski parlament Radimir Čačić u četvrtak je posjetio Zonu Sjever, u pratnji kandidata iz Varaždinske županije Natalije Martinčević, Tomislava Paljaka te kandidata iz Međimurske županije Ervina Vičevića.

Najveći neto izvoznik

– Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost u Republici Hrvatskoj, dva puta nižu od hrvatskog prosjeka i nižu od europskog prosjeka. Jedan od razloga je to što smo realizirali ukupno toliko radnih mjesta europskim novcem, koliko cijela Hrvatska zajedno. Istovremeno, Varaždinska županija je daleko najveći neto izvoznik u Hrvatskoj, na 10 milijardi izvoza, 2,5 milijarde smo u suficitu. To nitko u Hrvatskoj do sada nije realizirao – naglasio je Čačić.

Tržište EU

Podsjetimo, Zona Sjever, tada nazvana Slobodna zona Varaždin, osnovana je 2002. godine od strane Varaždinske županije, Grada Varaždina, Općine Trnovec Bartolovečki te komunalnih tvrtki Varkom i Termoplin, odlukom tadašnjeg ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimira Čačića. Otkupljeno je oko 400 parcela od više od 900 vlasnika te je to najveća proizvodna zona u Republici Hrvatskoj s preko 15 tisuća četvornih metara. Većina korisnika u Zoni Sjever orijentirana je na tržište EU, a u navedenoj zoni zaposleno je preko pet posto ukupno zaposlenih u Varaždinskoj županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter