Zabočki ŠUDIGO sudjelovao na 14. Državnom natjecanju i smotri “Opisujemo sustave”

Učenica Petra Sokolić sa svojim radom ušla među najboljih 20 i osvojila izvrsno deveto mjesto

Objavljeno: 23.04.2019. zagorjeinternational

U Tehničkoj školi u Požegi je u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog interdisciplinarnog društva održano 14. Državno natjecanje i smotra “Opisujemo sustave”, na kojem je sudjelovala i učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka, Petra Sokolić pod mentorstvom nastavnice Sanje Zagorec.

Među 20 najboljih

Petra se plasirala sa svojim radom Izrada školskog lista među 20 najboljih radova, a potom i nakon pisanog dijela ispita, na natjecanje gdje je, među jakom konkurencijom osvojila izvrsno deveto mjesto. Naime, riječ je o interdisciplinarnom natjecanju u kojem se primjenjuju predznanja iz prirodoslovlja, tehnike i društveno-humanističkih znanosti, a svrha je uočiti, opisati i razumjeti sustav iz naše okoline.

Tri dijela

Natjecanje i smotra sastojala su se od tri dijela, u prvom dijelu učenici prijavljuju svoj pisani rad, u drugom dijelu poziva se 20 učenika s najbolje procijenjenim samostalnim radom, a u trećem se dijelu, ovisno o prethodnom uspjehu gdje se zbrajaju bodovi postignuti za rad i pisani dio ispita, učenici se upućuju na nastavak natjecanja ili na smotru učeničkih samostalnih radova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba