Sutra 2. INFO@FEST-om počinju Dani Centara izvrsnosti Varaždinske županije

Na tri festivala – informatike, matematike i šaha, više od 2000 učenika iz Varaždinske i okolnih županija te Slovenije

Objavljeno: 23.04.2019. zagorjeinternational

Dani Europskog centra za darovite – Centra izvrsnosti Varaždinske županije započet će sutra otvorenjem 2. Festivala informatike “INFO@FEST“ u 9 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin, a trajat će do subote, 27. travnja.

Natjecanje u programiranju

U sklopu događaja održat će se tri festivala i to iz informatike, iz matematike i šaha, koji će okupiti oko dvije tisuće učenika iz Varaždinske županije, te brojnih drugih županija kao i iz Slovenije. Na Festivalu informatike sudjelovat će 160 učenika osnovnih škola, te 39 srednjoškolaca koji će se natjecati u programiranju. Isto tako, za sudionike Festivala bit će organizirane različite radionice, gdje će se moći upoznati s 3D modeliranjem, digitalnom obradom profesionalne fotografije, kao i 3D printom te osnovama robotike. Tijekom cijelog dana u predvorju Prve gimnazije održat će se prezentacija radova učenika iz Centra izvrsnosti, kao i nagradni kviz za sve učenike i posjetitelje.
Vrhunac događanja bit će u petak kada će pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja republike Hrvatske biti održana 1. međunarodna tematska konferencija “Rad s visokomotiviranim učenicima“, na kojoj će predavanja održati devet vodećih stručnjaka u Europi za rad s darovitom djecom.

Jedini centar za darovite

Centri izvrsnosti Varaždinske županije su jedini europski centar za darovite u Hrvatskoj, te jedan od 25 takva centra u svijetu. Prvi Dani centara organiziraju se s ciljem promicanja sustavnog rada s darovitom djecom, prepoznavanja njihovih talenata i odavanja priznanja marljivosti i upornosti, osobinama koje krase više od 800 polaznika deset centara izvrsnosti Varaždinske županije. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba