Na državnom natjecanju WorldSkills Croatia, uspješno se predstavila Srednja škola Bedekovčina, koja je bila domaćin natjecanja u disciplini keramičarstvo i oblaganje te SŠ Zlatar i SŠ Krapina

Učenici SŠ Bedekovčina natjecali se u 10 disciplina i osvojili četiri prva i jedno drugo mjesto

Objavljeno: 29.03.2019. JJ

Na državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia, prvom takve vrste u Hrvatskoj, održanom na Zagrebačkom velesajmu od 26. do 28. ožujka, natjecalo se više od 450 učenika u 40-ak disciplina. Natjecanje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a Srednja škola Bedekovčina još se jednom pokazala kao jedna od najboljih škola u Republici Hrvatskoj. Prvi puta ove godine razne škole bile su domaćini pojedinih disciplina, pa je tako SŠ Bedekovčina bila domaćin u disciplini keramičarstvo i oblaganje.

Brojne pohvale

Učenici SŠ Bedekovčina natjecali su se u 10 strukovnih disciplina, agro, cvjećarstvo, graditeljska tehnologija, arhitektonske tehnologije, zidarstvo, keramičarstvo i oblaganje, suha gradnja, soboslikarstvo, zdravstvena njega i međusektorska smotra područja graditeljstvo i geodezija, nakon što su prošli natjecanja na međužupanijskim razinama. Osvojili su ukupno četiri prva mjesta i jedno drugo te dobili brojne pohvale za svoj rad i u ostalim disciplinama.

Prva mjesta su osvojili Josip Sušec (mentor Stjepan Sinković) u disciplini keramičarstvo i oblaganje, Stjepan Habljak i Ivan Ružđak (mentor Ivan Mohač) u disciplini suha gradnja, Filip Dačnik (mentor Franjo Ščapec) u disciplini soboslikarstvo i Elena Đurkan (mentor Jovica Janjatović) u disciplini graditeljska tehnologija. Petra Sente (mentorica Anamarija Matijević Aleksić) na međusektorskoj smotri graditeljstvo i geodezija osvojila je drugo mjesto. Uspješno su se predstavili i Kristijan Poljak i Matija Kovačićek (mentor Ivan Ded) u disciplini zidarstvo, Josip Šobak (mentor Stanko Piljak) u disciplini agro, Petra Keliš (mentorica Ivana Sedak) u disciplini cvjećarstvo, Marko Čajko (mentor Damir Bešenić) u disciplini arhitektonske tehnologije i Monika Kranjčec (mentorica Nikolina Horvat) u disciplini zdravstvena njega.

U području CNC, CAD/CAM Srednju školu Krapina predstavljali su učenici Karlo Puh i Krunoslav Drašković, tehničari za mehatroniku.

Učenici su računalno dizajniirali metalni proizvod, te ga izrađivali na stroju. Krunoslav je osvojio 1. mjesto, a Karlo 3. mjesto. Mentor učenicima je Mladen Hršak. U području izrade programskih rješenja natjecao se Sandi Šajfar, tehničar za računalstvo. Posao se sadtojao od izrade baze podataka, programiranja i prezentacije rješenja Sandi je osvojio 2. mjesto, a mentor mu je Stjepan Šalković.

Elektrotehnika i računalstvo

Učenici SŠ Zlatar, Manuel Plašć i Stjepan Bingula, osvojili su pak zlatnu medalju za svoj rad Agrobot 4G, u obrazovnom sektoru elektrotehnika i računalstvo, u disciplini Međusektorska smotra učeničkih radova. Državne prvake je mentorirao Tomislav Pavlek.

Zapažene rezultate na istom natjecanju od učenika SŠ Zlatar ostvarili su i Karlo Marković i Stjepan Bingula u disciplini robotika, također pod mentorstvom Tomislava Pavleka, dok je Manuel Plašć pod mentorstvom Srećka Svibena bio uspješan i u disciplini izrada programskih rješenja.
– Svake se godine radujemo ovakvom natjecanju jer znamo koliko je truda i rada uloženo i da će naši dečki dati sve od sebe i ostvariti prekrasne rezultate. Podrška učenicima bili su i nastavnici Vladimir Klapač, Bojan Rogina i Dubravko Čubek. Hvala vam što svojim nesebičnim radom i zalaganjem donosite radost, sreću i zadovoljstvo u naša srca i školu i što nas činite izuzetno ponosnima – poručili su iz SŠ Zlatar.

Prilika za osnovnoškolce

Natjecanje je ujedno bilo i prilika osnovnoškolcima da vide što sve nudi strukovno obrazovanje, uvjere se u atraktivnost strukovnih zanimanja, upoznaju se sa školama i isprobaju svoje vještine na praktičnim zadacima i radionicama koje su organizirale pojedine strukovne škole. Srednjoškolci su pak mogli kontaktirati poslodavce koji su se također predstavljali na državnom natjecanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba