Održana 18. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice

Općina dobila suglasnost za provedbu ulaganja za projekt rekonstrukcije Trga pape Ivana Pavla II.

Objavljeno: 29.03.2019. zagorjeinternational

U utorak je održana 18. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice, na kojoj je načelnik Josip Milički podnio polugodišnje izvješće o radu za razdoblje srpanj – prosinac 2018. Vijeće je prihvatilo i izvršenja programa izgradnje komunalne infrastrukture u 2018. godini i održavanja komunalne infrastrukture u 2018. godini. Istaknuto je da je program izgradnje komunalne infrastrukture izvršen sa 72,14 posto, dok je kod održavanja indeks 90,55 posto. Vijeće je donijelo i odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području općine Marija Bistrica unutar tipa operacije 2.1.1. Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo LAG-a “Zeleni bregi”. Tom odlukom daje se suglasnost Općini Marija Bistrica za provedbu ulaganja za projekt “Rekonstrukcija Trga pape Ivana Pavla II. u Mariji Bistrici”.

Gospodarenje otpadom

Prihvaćeno je i izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2018. godinu, točnije, donesen je novi Plan gospodarenja otpadom općine Marija Bistrica za razdoblje 2018. – 2023. Donesene su i odluke o prihvaćanju izvješća o izvršenju Programa gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za 2018. godinu, kao i izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada za 2018. godinu, te odluka o provedbi posebnih mjera sprječavanja odbacivanja otpada u odnosu na lokacije. Također, prihvaćen je i plan djelovanja u području prirodnih nepogoda. Prihvaćena je i odluka o dodjeli potpora u poljoprivredi na području Općine Marija Bistrica za razdoblje 2019. – 2021. godine, kojom su utvrđeni kriteriji i postupak dodjele istih, kao i odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Poduzetničke zone Marija Bistrica 1, koja je promijenjena u jednoj točki, pa po izmjeni prostorni obuhvat područja Poduzetničke zone Marija Bistrica 1 obuhvaća ukupno 53.108 četvornih metara površine.

Zakup poslovnih prostora

Vijeće je donijelo i odluku o davanju u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Marija Bistrica, kojom se utvrđuju uvjeti, način i postupak davanja u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Marija Bistrica te međusobna prava i obveze zakupodavca i zakupnika. Na dnevnom redu se našla i analiza prihoda i troškova održavanja mjesnog vodovoda, s najvažnijim zaključkom – da cijena vode pokriva troškove održavanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba