Savjetodavno tijelo Županijske skupštine broji 11 članova, a cilj mu je savjetovanje u procesu stvaranja poticajnog okruženja u razvoju civilnog društva, filantropije, volonterizma…

Ivana Radanović ponovno izabrana za predsjednicu Savjeta za razvoj civilnog društva KZŽ

Objavljeno: 27.03.2019. IB

U prostoru Centra za mlade u Zaboku, održana je konstituirajuća sjednica drugog saziva Savjeta za razvoj civilnog društva. Za predsjednicu Savjeta izabrana je Ivana Radanović, koja je dužnost obnašala i u prethodnom sazivu, dok je Ksenija Čuček izabrana za njezinu zamjenicu. Donesen je poslovnik i dogovorene su neke od aktivnosti, poput izrade Facebook stranice Savjeta te plana rada za 2019. godinu.

Prethodni saziv

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade KZŽ Martina Gregurović – Šanjug prezentirala je prisutnima aktivnosti prethodnog saziva, istaknuvši pri tome izradu Strategije za razvoj civilnog društva KZŽ, kao prve takve u Hrvatskoj, sudjelovanje u izradi Pravilnika o financiranju projekata i programa od općeg interesa KZŽ i drugih projekata koji su prepoznati i na nacionalnoj razini i predstavljeni kao primjer dobre prakse.
Sjednici su prisustvovale predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. U uvodnom dijelu istaknule su da je kroz rad Savjeta unaprijeđena dobra suradnja Županije s organizacijama civilnog društva te da će Županija i dalje davati podršku širenju dijaloga, demokracije te jačanju partnerstva s organizacijama civilnog društva.

O Savjetu

Savjet za razvoj civilnog društva KZŽ savjetodavno je tijelo Županijske skupštine i čini ga jedanaest članova, od kojih je troje predstavnika upravnih tijela i županijskih ustanova ili društava te osam predstavnika udruga i drugih organizacija civilnog društva. Zadaće Savjeta su, između ostaloga, savjetovanje u procesu stvaranja poticajnog okruženja u razvoju civilnog društva, filantropije, volonterizma, socijalnog kapitala i međusektorske suradnje u Županiji, ali i povezivanje građanskih i javnih kreatora razvojnih smjernica civilnog sektora na području KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba