TJEDAN EU FONDOVA U KZŽ: U SŠ Pregrada održano predavanje na temu “Europa u mom kraju” za maturante

Branko Baričević: Dajte svoj glas jer budućnost Europe ovisi o izborima za EU parlament

Objavljeno: 14.03.2019. JJ

U sklopu Tjedna EU fondova u Krapinsko – zagorskoj županiji, u Srednjoj školi Pregrada održano je predavanje na temu “Europa u mom kraju”. Predavanje je održao voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, koji je maturantima SŠ Pregrada i SŠ Krapina govorio o važnosti predstojećih izbora za Europski parlament, koji će biti održani od 23. do 26. svibnja.

Dio tradicije

– Budućnost Europe ovisi o tim izborima i zbog toga nam je jako drago što možemo razgovarati s ovim mladim ljudima, pogotovo s maturantima, koji će po prvi puta imati priliku stati pred glasačku kutiju. To mora postati dio tradicije hrvatskih građanski i građana – rekao je Baričević.

Predavanju su nazočili i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, njegova zamjenica Jasna Petek te saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Jednako važni

– Današnje predavanje jako je važno i zahvaljujem gospodinu Baričeviću koji se odazvao mom pozivu da sudjeluje na manifestaciji Tjedan EU fondova u Krapinsko – zagorskoj županiji, kako bi ovi mladi ljudi iz prve ruke čuli koji su benefiti ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ali i zašto je važno da preuzmu stvar u svoje ruke i izađu na EU izbore, koji su važni za Republiku Hrvatsku jednako kao i predsjednički i parlamentarni izbori – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba