POŽURITE S PRIJAVOM: Odrađen još jedan uspješan izlet Hrvatske udruge ljubitelja skijanja, a već 9. ožujka putuje se u Flachau

U tankim jaknama cijeli dan skijali na plus 17

Objavljeno: 27.02.2019. Jelena Jazbec

U organizaciji Hrvatske udruge ljubitelja skijanja, u subotu, 16. veljače, organiziran je izlet u austrijski Turracher Höhe. Na put je krenulo 300 članova udruge sa sedam autobusa, među kojima je bio i jedan iz Krapinsko – zagorske županije. Svakog člana ujutro je dočekala krafna, nakon čega je uslijedilo uživanje u prekrasnom danu, otkrio nam je povjerenik HULJS-a za Zagorje Denis Gamilec. Trideset para Volkl skija koje je osigurao MAH sport i ovog je puta bilo na raspolaganju svima koji su ih željeli besplatno isprobati.

Tamburaši i kuhano vino

– Vrijeme nas je i više nego poslužilo, bilo je 17 stupnjeva, skijalo se doslovno u majicama i tankim jaknama, a staze su izdržale cijeli dan. Nakon skijanja, naravno, opet su bile osigurane kobasice i hot dogovi za sve članove, uz čaj i kuhano vino te neizostavne tamburaše. Ljudi su se naviknuli na naše izlete, cijene točnost, odličnu organizaciju, a uz sve to svaki naš izlet ove sezone nagradilo je i prekrasno vrijeme. Novih članova sve je više, a već se i okupila i ekipa iz Zagorja koja ide s nama na svaki izlet, što iz Krapine, što iz Svetog Križa Začretja, što iz Zaboka – ističe Gamilec.

Mjesta sve manje

Sljedeći izlet je na rasporedu 9. ožujka, a putuje se u austrijski Flachau, jedno od, kaže Gamilec, najboljih skijališta u regiji, zbog raznolikosti staza, brzih žičara i infrastrukture. Izletnici iz Zagorja moći će birati između jednodnevnog i dvodnevnog izleta. Jednodnevni izlet stoji 220 kuna (kotizacija – bus) te 45 eura ski pass za odrasle, 35 eura za mlade (2000. – 2003. godište) i 23 eura za djecu (2004. – 2012. godište). Za dvodnevni izlet kotizacija je 800 kuna (prijevoz + noćenje) u Villachu, Hotel Holiday Inn s četiri zvjezdice, te 82,50 eura ski pass za odrasle, 64 eura za mlade i 41 euro za djecu. Drugi dan je rezerviran za skijanje u Gerlitzenu. Ponovo će tu biti ekipa iz MAH sporta koja je pripremila 30 pari Volkl novih modela 19/20 testnih skija.
– Mjesta je sve manje stoga pozivamo sve koji još nisu rezervirali svoje mjesto, neka požure – zaključuje Gamilec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba