STANOVNICI ŠVALJKOVCA UZ POTOK ŠEMNICU ZATEČENI: Mlade voćke, po svemu sudeći, uništili im – dabrovi

“Šemnica je premali vodotok da bi u njemu mogli obitavati dabrovi. Možda će naši lovci nešto poduzeti kada o tome pročitaju”

Objavljeno: 26.01.2019. JJ

– Već dulje vrijeme šuška se kako su u potok Šemnicu doselili dabrovi. Nisam vjerovao dok nisu počeli uništavati voćke u vrtovima. U par noći uništili su desetak mladih voćaka – dojavio nam je naš čitatelj Benedikt Tumpa iz Švaljkovca u općini Sveti Križ Začretje, poslavši nam i fotografije uništenih voćaka.
Kaže kako je prije nekoliko godina potok reguliran, proširen, produbljen, posjećeno je drveće i grmlje uz njega te je ostavljeno tek nekoliko većih vrba, da bi se ptice imale gdje zadržavati.

– Naša dvorišta su do potoka, pa ljeti iz njega crpimo vodu za zalijevanje povrća. Posadili smo i voćke, a sada je dosta toga susjedima uništeno. Čitao sam na internetu o naseljavanju dabrova u naše rijeke, bilo je o tome i na televiziji. Mislim da je Šemnica premali vodotok da bi u njemu mogli obitavati dabrovi. Možda će naši lovci nešto poduzeti kada o tome pročitaju – zaključuje naš čitatelj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba