U Uredu gradonačelnika Zorana Gregurovića dodijeljeno novih devet učeničkih i 16 studentskih stipendija, čime se broj stipendista Grada Krapine popeo na 65

“Ove stipendije možda nekome znače razliku između studiranja i ne studiranja, dok izvrsnima dođu i kao nagrada za njihov trud”

Objavljeno: 27.12.2018. Alen Brodar

U Gradu Krapini održana je dodjela stipendija za školsku godinu 2018./2019., koje je s učenicima i studentima potpisao gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Dodijeljeno je ukupno 25 novih stipendija, od čega devet srednjoškolskih za deficitarna zanimanja od 350 kuna mjesečno te 16 studentskih stipendija od 700 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci u godini, iznimka su samo srpanj i kolovoz.
Ema Inkret studira na Učiteljskom fakultetu u Rijeci te kaže kako će joj gradska stipendija itekako dobro doći.

Puno im znači

– Tu su troškovi stanovanja i života u Rijeci, pa će mi ovo svakako pomoći. Hvala Gradu Krapini i gradonačelniku – kazala je Ema, a zahvalila se i studentica Ana Cesarec, koja studira menadžment na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina.

– Stipendija će mi puno značiti kod studiranja jer sada sam treća godina, a planiram upisati još dvije godine diplomskog studija – objasnila je Ana.
Gradonačelnik Gregurović dodao je kako mu je drago što će stipendije mnogima pomoći jer možda zbog materijalnog statusa ne bi mogli studirati, dok onima izvrsnima to dođe kao svojevrsna nagrada za njihov trud.

Više od 400.000 kuna

– Kada se kod nas stipendije jednom dodijele, svi učenici i studenti imaju pravo na njih do kraja školovanja, ako redovno daju godine, tako da se više ne moraju javljati na nove natječaje. Tako iz godine u godinu povećavamo broj stipendija, pa sada nakon podjele ovih ugovora ukupno imamo 65 stipendista, za što je u gradskom proračunu osigurano nešto više od 400.000 kuna – objasnio je gradonačelnik Zoran Gregurović te najavio da će od sljedeće godine mijenjati pravilnik o stipendijama.
– Sada imamo jednu mješavinu bodova što se tiče socijalnog statusa i uspješnosti, pa ćemo to razdvojiti i posebno će se dodjeljivati stipendije po socijalnom kriteriju, a posebno po kriteriju izvrsnosti – zaključio je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba