Pristiglo više od 150 prijava iz cijele Hrvatske, a teren su obilazile četiri komisije

Muzej “Staro selo” Kumrovec osvojio Srebrnu povelju u sklopu akcije “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2018.”

Objavljeno: 20.12.2018. JJ

Muzej “Staro selo” Kumrovec na jučerašnjoj je svečanoj dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2018.” u Zagrebu primio Srebrnu povelju u kategoriji Ruralnih turističkih projekata. Na dodjeli nagrada bili su voditeljica muzeja Tatjana Brlek, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Nadica Jagarčec i direktor Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela Milan Kladnički.

Dodatni motiv

– Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” provodi taj projekt, čiji je cilj nagrađivanjem najboljih potaknuti razvoj ruralnog turizma. Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela kandidirala je Muzej “Staro selo” i rezultat je dobivanje Srebrne povelje. Ova je nagrada dodatni motiv da muzej nastavi raditi prema svom programu tijekom čitave godine, te da nastavi razvijati nove programe i projekte. Dakle, rad našeg muzeja prepoznat je od strane posjetitelja, kojih je svake godine sve više, a mi radimo na tome da se on još i poveća. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama postići još bolje rezultate – rekao nam je Kladnički.

Sedam kategorija

Na natječaj je pristiglo više od 150 prijava iz čitave Hrvatske. Dodjeljivale su se nagrade u sedam turističkih kategorija, a teren su obilazile četiri komisije. Cilj akcije je promocija tradicijskih sadržaja, povezivanje najznačajnijih projekata, proizvođača, događaja i zanimljivosti, očuvanje izvornosti i stvaranje novih proizvoda ruralnog turizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba