Proračun Općine Mihovljan za sljedeću godinu planiran u iznosu od gotovo 15 milijuna kuna

Najveći projekti su izgradnja dječjeg vrtića, vrijedna 8,4 milijuna kuna, te uređenje Centra za pružanje usluga u zajednici

Objavljeno: 19.12.2018. IB

Općinsko vijeće Mihovljana na svojoj je posljednjoj sjednici prihvatilo prijedlog proračuna Općine za 2019. godinu, koji je planiran u iznosu od 14.990.000 kuna. Od ukupnih predviđenih prihoda, najviše se odnosi na izgradnju dječjeg vrtića – 7,4 milijuna kuna, što je odobreno na natječaju Ministarstva poljoprivrede za Mjeru 7.4.1. Ukupna vrijednost investicije po troškovniku je procijenjena na gotovo 8,4 milijuna kuna.

Prvi rebalans

Od većih projekata, u proračunu je predviđeno i 600 tisuća kuna za uređenje Centra za pružanje usluga u zajednici, za što je Općina potpisala ugovor o odobrenju sredstava, ali se još čeka odluka Ministarstva za demografiju na koji će se način projekt izvoditi. Na sjednici je donesen i prvi rebalans proračuna za 2018. godinu, koji je s 9.980.000 kuna smanjen na 4.840.000 kuna, jer nisu realizirani planirani projekti prijavljeni na neke od natječaja. To se odnosi na modernizaciju ceste Mihovljan – Večkovići u iznosu od četiri milijuna kuna, izostala je i pomoć Ministarstva kulture od 300 tisuća kuna za uređenje potkrovlja općinske zgrade te planiranih 520 tisuća kuna za energetsku obnovu Društvenog doma.

Potpore za osjemenjivanje

Vijeće je usvojilo i prijedlog pravilnika za dodjelu potpora u poljoprivredi. Općina će odobriti ukupno 20 tisuća kuna potpora za osjemenjivanje, a natječaj će biti raspisan ovih dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba