Hrvatska streljačka reprezentacija u disciplini samostrel field s finala Svjetskog kupa u Rusiji vratila se s jednim prvim i dva druga mjesta

Brat i sestra Domagoj i Valentina Pereglin primili velike kristalne globuse za najbolje svjetske strijelce samostrelom u 2018. godini

Objavljeno: 09.12.2018. zagorjeinternational

Završena su natjecanja na finalu Svjetskog kupa u ruskom gradu Orelu, na kojem se predstavljala i hrvatska reprezentacija u streljaštvu u disciplini samostrel field, koja je kući otišla s jednom pobjedom, koju je ostvario Domagoj Pereglin, te dva druga mjesta koja su osvojili Martin Oborovečki i Valentina Pereglin.

Komar ispala

Nakon kvalifikacija i eliminacija, u muškom finalu sastali su se dvojica Hrvata, Domagoj Pereglin i Marin Oborovečki. Finale je završilo rezultatom 5:3 za Domagoja, te mu je tako pripao mali kristalni globus za pobjedu. Drugo mjesto osvojio je Martin Oborovečki, a treći je bio Ilija Sergeev iz Rusije. U ženskoj konkurenciji, u polufinalu su se susrele dvije Hrvatice, Valentina Pereglin i Mihaela Oborovečki.

Nakon uzbudljivog meča, pobjeda je pripala Valentini Pereglin, rezultatom 5:3. U finalu je Valentina Pereglin naletjela na vrlo raspoloženu Ruskinju Lindu Mantsurovu, koja je na kraju i odnijela pobjedu rezultatom 5:3 i tako osvojila mali kristalni globus. U borbi za treće mjesto, Mihaela Oborovečki izgubila je meč od Ruskinje Olge Klimove, inače druge iz kvalifikacija, te joj je pripalo 4. mjesto, dok je Klimova uzela broncu. Od ostalih naših strijelaca, Marijan Kajfeš je u četvrtfinalu izgubio meč od kasnijeg pobjednika Domagoja Pereglina, rezultatom 5:3, a Sanja Komar je ispala u osmini finala.

Gala svečanost

Na gala svečanosti, velike kristalne globuse za najbolje svjetske strijelce samostrelom u 2018. godini dobili su Valentina i Domagoj Pereglin, u ženskoj i muškoj konkurenciji, te su tako zaokružili godinu na najbolji mogući način. Reprezentacija se kući vraća večeras.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter