Zagorska policija provodila još jednu vikend akciju pojačanog nadzora prometa, u kojoj su utvrdili ukupno 92 prekršaja

Pod utjecajem alkohola vozilo 18 osoba, a njih 33 prebrzo – najviše “napuhano” 2,15 promila, a najveća brzina izmjerena kroz naselje bila je 100 km/h

Objavljeno: 29.10.2018. AB

Proteklog vikenda, od 26. do 28. listopada, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, proveden je pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i ostalih prometnih prekršaja.

Pritom su utvrđena 92 prometna prekršaja, od čega je bilo 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i 32 ostala prekršaja u prometu.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2,15 g/kg, a najveća izmjerena brzina kretanja vozila iznosila je 132 km/h na mjestu gdje je ograničenje od 80 km/h, dok je najveća brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu iznosila 100 km/h, rekli su u PU krapinsko – zagorskoj, apelirajući na vozače, ali i sve ostale sudionike u prometu da poštuju prometna pravila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba