Krapinsko – zagorska županija dodijelila sredstva za tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Za opremanje objekata za klanje zagorskog purana i kupnju automata za trženje poljoprivrednih proizvoda, odobreno ukupno 129.169 kuna

Objavljeno: 02.10.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar potpisao je ugovore s korisnicima koji su na temelju natječaja za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanje na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na području KZŽ, ostvarili pravo na županijske potpore u ovoj godini.

Tri korisnika

Natječaj je objavljen 1. kolovoza i na njega su pristigla tri zahtjeva s potpunom dokumentacijom te je za njih i odobrena potpora u iznosu od ukupno 129.169 kuna. OPG-u Irene Šćuric odobreno je 50 tisuća kuna, a OPG-u Borisa Vrhovskog 49.357 kuna za ulaganje u kupnju opreme za opremanje objekata za klanje zagorskog purana na gospodarstvu podrijetla. OPG Vladimir Ljubić dobitnik je potpore od 29.812 kuna za ulaganje u kupnju automata za trženje poljoprivrednih proizvoda.

Izvrsna kvaliteta

Župan Kolar je nakon potpisivanja ugovora istaknuo važnost ove mjere za povećanje konkurentnosti zagorskih poljoprivrednika.
– Naši poljoprivrednici proizvode robu izvrsne kvalitete koja postiže bolju cijenu kada se na tržište plasira kao gotovi proizvod. Stoga smo u ovoj mjeri tražili provođenje aktivnosti kojima oni zaokružuju proizvodni ciklus i tako postižu bolji položaj na tržištu – rekao je Kolar. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba