BRAVO, DONJA STUBICA: U odnosu na prošlu godinu, u prvih šest mjeseci prihodi veći za preko 2,5 milijuna kuna

“Ako se nastavi ova dinamika punjenja proračuna, svoj financijski udio za kapitalne projekte moći ćemo osigurati bez kreditnog zaduženja”

Objavljeno: 28.09.2018. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Donje Stubice jednoglasno je na sinoćnjoj sjednici usvojilo izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, izvještava Radio Stubica. Gradski prihodi ostvareni su u iznosu od 7.700.000 kuna, a rashodi su u isto vrijeme bili 6.270.000 kuna. Tako je ostvaren višak od 1.400.000 kuna. Kada se oduzme preneseni manjak od milijun kuna, proračun je nakon šest mjeseci u plusu 422 tisuće kuna.
Kako je pojasnio gradonačelnik Nikola Gospočić, u odnosu na prošlu godinu, u prvih šest mjeseci prihodi su veći za preko 2,5 milijuna kuna, a razlog je u preraspodjeli prihoda od poreza na dohodak u korist lokalnih jedinica, kao i veća zaposlenost građana i porast njihovih plaća.
– Ako se nastavi ovakva dinamika punjenja proračuna, postoje naznake da bi grad u realizaciji raznih kapitalnih projekata, za koja su većim dijelom dobivena sredstva iz EU fondova ili ministarstava, svoj potrebni financijski udio mogao osigurati i bez kreditnog zaduženja – zaključio je gradonačelnik Gospočić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba