U sklopu projekta održane edukacije o javnim politikama, provedeni intervjui i ankete, a postavljeni su i info štandovi

Na Bedekovčanskim jezerima predstavljeni rezultati projekta “Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini”

Objavljeno: 12.09.2018. zagorjeinternational

Na Bedekovčanskim jezerima održan je koncert u organizaciji Općine Bedekovčina te tamošnjeg Savjeta mladih i Udruge mladih, s ciljem informiranja mladih i predstavljanja rezultata projekta “Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini”. Okupljene su zabavljali Man on the Moof, Pravica, Tvoja mama i Ogenj.

Važnost Programa

Općina Bedekovčina u partnerstvu s Bedekovčanskom udrugom mladih provodi projekt “Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini“, vrijedan 52 tisuće kuna, koji Ministarstvo socijalne politike i mladih sufinancira s 40 tisuća kuna, dok je preostali iznos osigurala Općina. Vanjski suradnik na projektu je Mreža udruga Zagor. Projektom će se izraditi strateški dokument “Lokalnog programa djelovanja za mlade u Bedekovčini za razdoblje od 2018. do 2023. godine“, koji će predstavljati jasan smjer na području politika za mlade, a sve u cilju osnaživanja mladih, Savjeta mladih, udruga te jedinica lokalne samouprave, u svrhu podizanja kvalitete života mladih.
Načelnik općine Darko Ban pozdravio je prisutne te naglasio važnost Programa.
– Odgovornost za rješavanje problema s kojima se susreću mladi, djelomično je i na nama. Naša je dužnost stvoriti i razvijati uvjete za razvoj njihovog potencijala. Zbog toga sam ponosan na ovaj projekt i Program, jer on za Općinu znači jasan smjer u razvoju politika za mlade – naglasio je načelnik Ban.

Javno savjetovanje

Okupljenima se obratio i predsjednik Bedekovčanske udruge mladih Jura Koprek, koji je također okupljenima prezentirao ciljeve i mjere Programa, ali i aktivnosti koje su se u okviru projekta izvršavale.
– Tijekom projekta održane su edukacije o javnim politikama i politikama za mlade, načinima participacije u njihovu donošenju te kreiranju i provođenju lokalnog programa. Proveden je i anonimni anketni upitnik o problemima i potrebama mladih na području općine Bedekovčina. O navedenoj temi provodio se i intervju s mladima, a organizirani su i info štandovi. Općinsko vijeće imenovalo je Radnu skupinu od jedanaest članova, koja je koordinirala izradu nacrta lokalnog programa. Kao rezultat projekta, izrađen je strateški dokument “Lokalni program djelovanja za mlade u Bedekovčini“ za razdoblje od 2018. do 2023. godine – rekao je Koprek. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba