Osigurani udžbenici za sve osnovce s područja općine Budinščina

Za prvašiće nabavljena 24 kompleta knjiga, dokupljeni i udžbenici koji su nedostajali za učenike od 2. do 8. razreda

Objavljeno: 11.09.2018. AB

U Domu kulture u Budinščini, izvršena je podjela kompleta udžbenika s radnim bilježnicama svim prvašićima koji imaju prebivalište na području općine Budinščina. Nabavljena su ukupno 24 kompleta, koji su koštali 14.331,89 kuna. Inače, Općina unazad nekoliko godina učenicima sa svojeg područja koji pohađaju OŠ Vladimir Nazor, sufinancira nabavu udžbenika.

Ukupno 18.511 kuna

Te udžbenike učenici su na kraju školske godine bili dužni vratiti u školu, kako bi ih iduća generacija učenika koristila u novoj školskoj godini. Tako je Općina ove godine, prema popisu koji je uputila škola, dokupila i one udžbenike koji nedostaju za učenike od 2. do 8. razreda. Za to je utrošeno dodatnih 4.179,52 kune, pa je ukupni trošak za nabavu udžbenika za ovu školsku godinu 18.511,41 kunu.

Načelnik Radovan Hercigonja ponovno je naglasio važnost ulaganja u odgoj i obrazovanje što općina čini i kroz druge oblike pomoći, kao što su sufinanciranje prijevoza osnovnoškolaca, sufinanciranje školske kuhinje, sufinanciranje terenske nastave ili darova djeci te je pritom svim polaznicima 1. razreda zaželio puno sreće i uspjeh u školi.

Pomoć roditeljima

Nazočnima se obratila i Dijana Margetić, predsjednica Općinskog vijeća i tajnica škole, koja je svima zaželjela da se što bolje snađu u novoj sredini kako bi s radošću dolazili svaki dan u školu. U ime roditelja, Općini se pak na izdvojenim sredstvima za nabavu udžbenika zahvalila članica Općinskog vijeća Jasminka Šargač, koja je naglasila da se ovom nabavom znatno pomoglo roditeljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba