KLANJEČKA GRADSKA KNJIŽNICA, U SKLOPU PROJEKTA “LITTLE FREE LIBRARY”, U PARKOVE POSTAVILA TRI KUĆICE ZA KNJIGE

Ulična mini knjižnica čeka ljubitelje knjiga u parku u Novim Dvorima, u centru Lučelnice te u parku na Trgu mira

Objavljeno: 04.09.2018. zagorjeinternational

Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović“ Klanjec ovih je dana u parkove na području grada postavila tri kućice za knjige i tako se upisala na svjetsku kartu projekta “Little Free Library”, u okviru kojeg je već postavljeno čak 50 tisuća malih besplatnih knjižnica diljem svijeta. Ulična mini knjižnica čeka male i velike ljubitelje knjiga na dječjem igralištu u parku u Novim Dvorima, u središtu Lučelnice te u parku na Trgu mira.

Besplatna posudba

Klanječka Gradska knjižnica želi omogućiti građanima besplatnu posudbu i međusobnu razmjenu knjiga te tako na neposredan način promicati pismenost, ljubav prema čitanju, ali i vrijednost i važnost zajedništva.

A upravo su zahvaljujući zajedništvu i nastale ove male kućice, poručuju u Gradu Klanjcu. Materijal je osigurala Gradska knjižnica, projektanti i stolarski majstori volonteri bili su Vitomir i Ivan Zamuda, koji su ih izradili u svojoj kućnoj hobi radionici, stupove za postavljanje donirao je Branimir Lovrečki, a male betonske temelje napravila je Zanatska radnja Gašpar.

Različita tematika

Kao i u drugim sredinama diljem svijeta u kojima su slične kućice oslikali lokalni umjetnici, ove su djelo klanječke akademske slikarice Adrijane Čelec. U kućice je Gradska knjižnica za početak stavila određeni broj slikovnica, dječjih knjiga, knjiga za mlade te beletristike za odrasle. Iz knjižnice poručuju da knjigu koja vam se sviđa možete uzeti i vratiti kad je pročitate, a možete i donijeti neke svoje knjige i donirati ih. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba