Članovi UDVDR-a Ogranak Zabok posjetili Vukovar i Aljmaš

Slavonci organizirali sportske igre za zagorske branitelje, koji su, uz razgledavanje, uživali i u vožnji Dunavom

Objavljeno: 03.09.2018. JJ

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok, njih 58, sa zamjenicom zabočkog gradonačelnika Valentinom Đurek, posjetili su proteklog vikenda Vukovar i Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. Članovi udruge su obišli mjesto stradavanja hrvatskih branitelja, ranjenika i civila na Ovčari, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, vukovarsku ratnu bolnicu, te križ na Dunavu. Na svim mjestima položili su vijence i zapalili svijeće.

Na obiteljskom imanju

U Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, vlč. Ante Markić, župnik i upravitelj Svetišta, održao je kratko predavanje o povijesti Svetišta. Na kraju je organizirano druženje na obiteljskom imanju hrvatskog branitelja Miroslava Kralja, uz potporu Općine Erdut i Turističke zajednice općine Erdut.

Za hrvatske branitelje i goste iz UDVDR-a Ogranak Zabok organizirano je u Aljmašu sportsko druženje, na kojem su sudjelovali članovi Udruge maloljetnih branitelja domovinskog rata RH, članovi USP-a “Orao” Našice, UDVDR-a općine Jarmina, Udruge Hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa te članovi raznih braniteljskih udruga specijalne policije, gardijskih brigada i drugi. Sudjelovalo je oko 150 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, te članova obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, a održano je natjecanje u beli, alki na slavonski način, visećoj kuglani, pikadu, stolnom nogometu i bacanju potkove.

Medalje i pehari

Najuspješniji natjecatelji nagrađeni su medaljama i peharima, koje im je uručila zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. Svi zainteresirani mogli su se provozati Dunavom u čamcu Miroslava Kralja, a dogovorena je i suradnja zagorskih i slavonskih branitelja. Posjet Vukovaru i Aljmašu organiziran je uz potporu Krapinsko – zagorske županije, Grada Zaboka, Općine Erdut, TZ-a općine Erdut, Strahinjčice d.o.o., i Miroslava Kralja iz Osijeka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba