SLJEDEĆEG ČETVRTKA U KRAPINI OTVORENJE 26. “ZAGORSKOG GOSPODARSKOG ZBORA“

“Predstavit će se 270 izlagača – sajam je sve bolji i veći te može biti na ponos našem gospodarstvu”

Objavljeno: 30.08.2018. ivanabelosevic

Predsjednik Gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec, potpredsjednik zagorske Obrtničke komore Darko Varga, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar na konferenciji za medije u Krapini su predstavili 26. Međunarodni gospodarski sajam “Zagorski gospodarski zbor”, koji će biti održan u Tjednu kajkavske kulture u Krapini, od 6. do 8. rujna, a na kojem će se ove godine predstaviti 270 izlagača.

– Ove godine Zbor će biti malo drugačije uređen. Nadam se da će posjetitelji doći i vidjeti što nude naši obrtnici, obrtnici iz Vukovarsko – srijemske županije, kao županije partnera te obrtnici iz Austrije, kao zemlje partnera. Vidjet ćete što je novo, što nam mogu ponuditi. Pozivam sve koji su se prijavili, da svoje štandove urede da im budu na ponos, na ponos Zagorskom gospodarskom zboru i našem gospodarstvu te pozivam sve da obiđu Zbor da se informiraju te da se oni koji nisu, a žele, prijave sljedeće godine – rekao je Josip Grilec.

Prezentacija tradicijskih obrta

– Čast mi je i zadovoljstvo da su se naši obrtnici znanjem, iskustvom i vještinama cijelu godinu pripremali sa svojim inovativnim i novim proizvodima koje će izlagati. U ime Ceha frizera vršit će se besplatne frizerske i kozmetičke usluge. Prezentirat će se i tradicijski i umjetnički obrti. Posjetitelji će moći vidjeti kako se izrađuju dječje drvene igračke te kako se oslikavaju licitarska srca, koja su zaštićena kao nematerijalna kulturna baština, što je na ponos našim obrtnicima i KZŽ – istaknuo je potpredsjednik OK KZŽ Varga.

Gregurović kaže kako je ponosan kao gradonačelnik Krapine, jer je Zbor svake godine sve bolji i veći.

– Naš “sveti” krapinski tjedan postao je nezamisliv bez “Zagorskog gospodarskog zbora“. Zahvaljujem svima koji se trude da Zbor bude sve veći. Vinski plac, na kojem se prezentiraju domaći vinari održat će se kroz cijeli tjedan, na Gospodarskom zboru će se svaku večer predstaviti jedan puhački orkestar iz Županije, ove godine je to Festival puhačkih orkestara i nadam se da će se on svake godine proširivati – naglasio je Gregurović.

Krapina centar Hrvatske

 – To je manifestacija koja je od ogromnog značenja za KZŽ i jedna je od tri najbolja gospodarska zbora u Republici Hrvatskoj. Naši gospodarstvenici i obrtnici u 2017. imali su sjajan poslovni rezultat, raste broj gospodarskih subjekata i broj zaposlenih. Očekujem da Krapina sljedeći tjedan ne da bude centar županije, nego centar Hrvatske, jer imamo izlagače iz pola države, 19 ih je iz Vukovarsko – srijemske županije i sedam iz Austrije. Program je sjajan i može privući  mnogo domaćih te posjetitelje iz ostalih dijelova Hrvatske – dodao je župan Kolar.

Svečano otvorenje 26. Zagorskog gospodarskog zbora je u četvrtak, 6. rujna u 14 sati u amfiteatru Srednje škole Krapina. Radno vrijeme sajma u četvrtak će biti od 11 do 22 sata, a u petak i subotu od 10 do 22 sata.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba