U POREČU ODRŽAN JUBILARNI 20. SUSRET DJEČJIH FORUMA HRVATSKE

Među pedesetero sudionika na interaktivnim i tradicijskim radionicama, bila i djeca iz DND-a Tuhelj i Zabok

Objavljeno: 29.08.2018. JJ

Savez društava “Naša djeca” Hrvatske organizirao je jubilarni 20. Susret dječjih foruma Hrvatske na temu “Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnog i lokalnog identiteta“, koji se održao u Poreču, u Odgojno – obrazovnom i rekreacijskom centru Virc.

Pedesetero sudionika

Na susretu je sudjelovalo više od pedesetero sudionika, djece i mentora, iz jedanaest aktivnih Dječjih foruma iz Dubrovnika, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Ravne Gore, Slatine, Tuhlja, Varaždina i Zaboka. Rođendanski Susret otvoren je prigodnom izložbom, retrospektivom svih dosadašnjih susreta, uz raspravu starijih i novijih generacija forumašica i forumaša, voditeljica i voditelja Dječjih foruma. Sudionici susreta kroz interaktivne i tradicijske radionice, upoznali su se s igrama, igračkama, napjevima, plesovima, povijesnim i kulturnim znamenitostima, običajima, hranom i životom u okolici Dubrovnika, Lovrana, Slavonije, Gorskog kotara, Hrvatskog zagorja, Varaždina.

Multikulturalna radionica

Darija Črnjević, Marina Kotarski i Tara Valić, uz malu pomoć svojih voditeljica Jane Borovčak i Nede Novosel, Dječji forum DND-a Zabok, predstavile su s multikulturalnom radionicom “Ujedinjeni u baštini!“ U organizaciji DND-a Poreč, pripremljeno je i iznenađenje u obliku dvije radionice: barokni ples po porečkoj tradiciji venecijanskog utjecaja i sviranje pomoću tuba, kao i zanimljiva izlaganja u Zvjezdarnici Višnjan.
Susret se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Udruge gradova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Grada Poreča i Zvjezdarnice Višnjan, a u partnerstvu s Odgojno – obrazovnim i rekreacijskim centrom Virc u Poreču i Zvezom prijateljev mladine Maribor. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba