50. TJEDAN KULTURE, ZABAVE I ŠPORTA OD 18. KOLOVOZA U SVETOM KRIŽU ZAČRETJU

Očekuje vas festival “Prvi glas Zagorja“ te brojna poznata glazbena imena, poput Matije Dedića, Zvonka Bogdana i “Prljavog kazališta“

Objavljeno: 07.08.2018. zagorjeinternational

U tijeku su pripreme za jubilarni 50. “Tjedan kulture, zabave i športa“ te “Prvi glas Zagorja“, koji će se održati u Svetom Križu Začretju od 18. do 25. kolovoza. Izdvojit ćemo neka od brojnih događanja.

Brojni koncerti

U subotu 18. kolovoza u 20 sati će na Trgu hrvatske kraljice Jelene biti svečano otvorenje “Prvog glasa Zagorja“ – Tjedna, kulture, zabave i športa te dječji festival “Prvi glas Zagorja“, a nakon toga koncert Zvonka Bogdana i tamburaša. U nedjelju, 19. kolovoza održat će se koncert sakralne glazbe iz ciklusa Heferera, koncert dječjeg zbora “Cvrkutići“ te zabavni program uz sastav “Luna band“. U ponedjeljak, 20. kolovoza Histrioni će izvesti predstavu “Tajkuni“, a u utorak će se održati dramska večer Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje i njihovih gostiju te prikazivanje dječjeg filma Danijela Kušana “Uzbuna na zelenom vrhu“. U srijedu, 22. kolovoza koncert će održati Matija Dedić, a četvrtak će biti rezerviran za svetokriške Udruge i nastup KUD-a Sveti Križ Začretje i vokalne skupine “Kirjales“.

Retrospektiva festivala

U petak, 24. kolovoza je festival “Prvi glas Zagorja“ te koncert klape “Kampanel“, a posljednji dan manifestacije u subotu, 25. kolovoza održat će se retrospektiva festivala “Prvi glas Zagorja“ s gostima: Terezom Kesovijom, Stjepanom Jeršekom Štefom, Adamom Končićem, Josipom Lončar, Barbarom Othman, Voljenom Grbac i Gordanom Ivanjek. Nakon festivala,  nastupit će legendarno “Prljavo kazalište“.  Konferencija za medije na temu Tjedna kulture, zabave i športa održat će se u četvrtak u 10.30 sati u Muzeju Žitnica. (ib)

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba