U ZAGORJE STIŽU NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA IZ EU FONDOVA

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ realizirat će projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna

Objavljeno: 30.07.2018. zagorjeinternational

U Rastokama u Slunju održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte prijavljene na Poziv za dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Sredstva za projekt “Zagorje ABECEDA prirode“ dobila je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije.

Povećanje atraktivnosti

Cilj projekta je proširenje sadržaja na odredištima prirodne baštine, u svrhu povećanja atraktivnosti lokacija i kvalitete edukativnih programa te osiguravanje dostupnosti uz očuvanje prirode i održivi svekoliki razvoj. To uključuje razvoj posjetiteljske infrastrukture, turističkih sadržaja, ali i edukativnih programa i materijala te plana upravljanja posjetiteljima, kako bi se osiguralo održivo korištenje, ali i povećao broj posjetitelja, povećale gospodarske aktivnosti u okolini i aktivirala lokalna zajednica.

Potpisivanje ugovora

Ugovore su potpisali ministrica Regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije Dijana Hršak. Projekt će se provoditi u partnerstvu s KZŽ te Zagorskom razvojnom agencijom, a vrijedan je 4,5 milijuna kuna, od čega su 85 posto europska sredstva, a ostatak financira KZŽ. (ib)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba