IZVANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA HUMA NA SUTLI

Vijećnici dali suglasnost za projekte izgradnje sportskog objekta u Lastinama i vatrogasnog doma u Prišlinu

Objavljeno: 19.07.2018. JJ

Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Huma na Sutli donesene su odluke o davanju suglasnosti za provedbu dvaju projekata.
– Radi se o projektu izgradnje sportskog objekta uz nogometno igralište NK Straže u Lastinama, te o projektu izgradnje i opremanja Vatrogasnog doma DVD-a Prišlin. Oba projekta imaju projektnu dokumentaciju, građevinsku dozvolu i već su bili prijavljeni na prošlom natječaju u okviru Mjere 7.2.1., međutim, tada je prošlo vrlo malo takvih projekata, stoga se u kolovozu namjeravamo ponovno javiti, i zato smo morali donijeti ove odluke na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća. Dakle, od projekata ne odustajemo, prijavljujemo se ponovno, a sada, živi bili, pa vidjeli – rekao nam je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, dodavši kako je projekt izgradnje Vatrogasnog doma vrijedan oko četiri, a projekt izgradnje sportskog objekta oko pet milijuna kuna.
U općini Hum na Sutli trenutno se uređuju i dvije prometnice.
– U tijeku je rekonstrukcija ceste na potezu od poduzeća OMCO prema Prišlinu, na državnoj cesti 229. Projekt financira Općina Hum na Sutli, a očekujemo i potporu Krapinsko – zagorske županije. Radovi su u punom jeku. Tu su i radovi na državnoj cesti 229 od Prišlina prema graničnom prijelazu Mali Tabor, u dužini od 450 metara. Izgradit će se oborinska odvodnja i nogostup, a državna cesta, koja je sada u lošem stanju, će se proširiti na potrebnu širinu od šest metara. Projekt provode Općina Hum na Sutli i Hrvatske ceste, uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od 300 tisuća kuna. Oba projekta doseći će vrijednost od 1,5 milijuna kuna – otkrio nam je Jutriša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba