Kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa nastavlja se projekt “Bez promila”, vrijedan 213.000 kuna

Svi zagorski srednjoškolci će kroz “pijane naočale” moći vidjeti koliko je opasno kad sudionici u prometu konzumiraju alkohol

Objavljeno: 04.07.2018. JJ

Kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova, već treću godinu se financira projekt “Bez promila”, kojeg provodi Mreža udruga Zagor, u partnerstvu s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom, udrugom Regenerator i Krapinsko – zagorskom županijom.

Projekt je namijenjen budućim mladim vozačima i vozačicama, a cilj je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu. Projekt će trajati do 30. travnja 2019. godine, a nastavit će se s provedbom već poznatih akcija i predavanjima u svim srednjim školama na području županije, sa simulacijom s tzv. “pijanim naočalama”, kao i edukacijama za buduće vozače i vozačice u autoškolama.

Tradicionalno će se tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti održati konferencija te će se provesti medijska kampanja podizanja svijesti o posljedicama nesreća uzrokovanih od strane mladih uslijed konzumacije alkohola. Ukupan iznos za provedbu projekta je 213.051,04 kuna, a Ministarstvo unutarnjih poslova ga sufinancira sa 70 posto, odnosno sa 149.136 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba