Osnovana “Udruga hrvatskih branitelja Radoboj”

Josip Novački na čelu nove udruge, koja okuplja sve branitelje s radobojskog područja, bez obzira na postrojbu i vrijeme provedeno u ratu

Objavljeno: 27.06.2018. Alen Brodar

U subotu je u prostorijama DVD-a Gornja Šemnica osnovana udruga koja okuplja sve branitelje s područja Radoboja i šire – “Udruga hrvatskih branitelja Radoboj”.

Skupštinu je vodio Mladen Ptičar, glavni inicijator osnivanja, a na samom početku uz prisutnost 20 članova udruge, razložio je osnovnu koncepciju udruge, koja će okupljati sve branitelje, bez obzira na postrojbu i vrijeme sudjelovanja u Domovinskom ratu, što bi trebalo pridonijeti većem zajedništvu branitelja.

Tijela Udruge

– Jedan od noviteta je da Skupština ne bira predsjednika Udruge, već ga bira Vijeće branitelja, čiji članovi su predstavnici svih vojnih postrojbi u kojima su bili radobojski branitelji. Tako je, nakon što je donesena odluka o osnivanju Udruge i prihvaćen njen statut, Skupština izabrala tijela: Vijeće branitelja, Nadzorni odbor i Sud časti – objasnio je Mladen Ptičar.

Za predsjednika je tako izabran Josip Novački, za dopredsjednika Dražen Biškup, za tajnika Miljenko Šaško i za rizničara Zdravko Mikša. Članovi Nadzornog odbora su Zlatko Poljak, Antun Herak i Dragutin Žun, a članovi Suda časti Mijo Cigula, Davor Miljan i Ivan Sajko. Također, Skupština je izabrala Vladimira Košutića za likvidatora udruge.

Planovi i ciljevi

Na kraju su predstavljeni i temeljni ciljevi rada Udruge – promicanje Domovinskog rata, očuvanje digniteta Domovinskog rata i digniteta branitelja, obilježavanje sjećanja na stradalnike Domovinskog rata, sudjelovanje, zaštita i pružanje pomoći svim braniteljima (ne samo članovima udruge), a planira se i postavljanje spomen – ploče na javnom i primjerenom mjestu, za poginule branitelje iz Radoboja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba