Gradsko vijeće Donje Stubice prvim ovogodišnjim rebalansom jednoglasno smanjilo poračun za 2,9 milijuna kuna

GRADONAČELNIK GOSPOČIĆ: Neki prijavljeni projekti nisu nam prošli, dok je za neke dobiveno manje od očekivanog

Objavljeno: 26.06.2018. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Donje Stubice na posljednjoj je sjednici jednoglasno usvojilo prvu izmjenu proračuna za ovu godinu, čime je proračun smanjen za 2,9 milijuna kuna, te sada iznosi 32.163.000 kuna.

Fellerova zgrada

– Neki prijavljeni projekti nam nisu prošli, dok je za neke dobiveno manje novaca od očekivanog. Prvenstveno se to odnosi na sredstva za Fellerovu zgradu gdje je dobiven milijun kuna, a očekivalo se pet, zatim je za zgradu žandarmerije umjesto planiranih 900.000 kuna dobiveno 200.000, dok neki projekti poput Doma kulture i sanacija nogostupa u Podgorskoj ulici nisu prošli. Iako su pomoći manje za gotovo pet milijuna kuna, smanjenje proračuna je nešto manje od tri milijuna kuna, jer se bolje od plana ostvaruju prihodi, prvenstveno od poreza na dohodak – objasnio je gradonačelnik Nikola Gospočić, dodajući da se proračun bolje puni zbog preraspodjele samog poreza na dohodak kojom gradovi dobivaju više, ali i zbog veće zaposlenosti građana, te rasta plaća.

Manji rashodi

Proračunski rashodi su inače za 570.000 kuna manji od prihoda, zbog plana da se u tri godine sanira raniji minus proračuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba